ABD, Gazze’deki can kaybının büyüklüğünü kabul etti

ABD Başkanı Joe Biden’ın inkar ettiği Gazze’deki büyük can kaybı, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından itiraf edildi. Antony Blinken, "Gazze'nin kuzeyinde yaşanan büyük sivil kaybı ve sivillerin yerlerinden edilmesi güneyde tekrarlanmamalı" dedi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
01 Aralık 2023 00:41
GÜNCELLEME
01 Aralık 2023 00:47
ABD, Gazze’deki can kaybının büyüklüğünü kabul etti
MP
Mevlüt Peker Editör

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki olası saldırılarda siviller için güvenli alanlar oluşturulması gerektiğini vurguladı. Blinken, "Gazze'nin kuzeyinde yaşanan büyük sivil kaybının ve sivillerin yerlerinden edilmesinin güneyde tekrarlanmaması gerektiğini" belirtti.

Blinken’ın İsrail ve Filistin ziyaretleri

Blinken, Orta Doğu turunun üçüncü ayağı kapsamında İsrail ve Filistin'de gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından Tel Aviv'deki bir basın toplantısında konuştu. İsrail ile Hamas arasında varılan "insani ara" ve esir takası konusunda devam eden çalışmalara değindi ve İsrailli esirlerin serbest bırakılması için çabalarının sürdüğünü dile getirdi.

Blinken’ın güvenli bölge önerisi ve İsrail’e uyarıları

Blinken, İsrail ordusunun yeniden saldırı başlatması halinde Gazze'nin güneyinde ve merkezinde güvenli bölgeler oluşturulmasının önemini vurgulayarak, Filistinlilerin zorla göç ettirilmesinin önlenmesi ve kritik altyapının korunması gerektiğini ifade etti.

Blinken’ın savaş kuralları vurgusu ve Netanyahu görüşmesi

ABD'nin, İsrail'in Gazze'deki "Hamas'ı devirme" hedefine devam eden desteğini dile getiren Blinken, İsrail'in savaş kurallarına uygun hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Blinken, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savaş Kabinesi ile yaptığı görüşmede ABD'nin sivil kayıpları azaltma çağrısının kabul edildiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa