Hamas 6 esiri daha Kızılhaç’a teslim etti

İsrail, Hamas’ın Gazze Şeridi'nde tuttuğu 6 esiri daha Kızılhaç’a teslim ettiğini duyurdu. Böylelikle Hamas'ın bugün Gazze Şeridi'nden salıverdiği İsrailli esir sayısı 8 oldu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
01 Aralık 2023 00:50
GÜNCELLEME
01 Aralık 2023 01:14
Hamas 6 esiri daha Kızılhaç’a teslim etti
MP
Mevlüt Peker Editör

İsrail Ordusu, Gazze Şeridi'nde altı İsrailli esirin daha Uluslararası Kızılhaç Örgütü'ne teslim edildiğini açıkladı. Kızılhaç'tan alınan bilgilere göre, bu esirlerin serbest bırakılmasıyla Gazze Şeridi'nden bugüne kadar toplamda 81 İsrailli esirin serbest bırakıldığı duyuruldu.

2 Fransa-İsrail vatandaşı dahil 8 esir serbest bırakıldı

Abluka altında bulunan Gazze Şeridi'nde gerçekleşen esir takasının yedinci turunda, İsrail-Fransa çifte vatandaşlığına sahip ve iki İsrailli kadın esirin de serbest bırakılmasıyla, bugünkü serbest bırakılanların toplam sayısı sekize yükseldi.

Toplam 81 İsrailli ve 210 Filistinli esir serbest

Şu ana kadar İsrail ile Hamas arasında yapılan esir takası mutabakatı çerçevesinde, Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli, İsrail hapishanelerinden ise 210 Filistinli esir serbest bırakıldı.

İsrail, esir takası teklifini reddetti

Hamas, İsrail'in, 7 kadın ve çocuk esir ile İsrail bombardımanında hayatını kaybeden 3 İsrailli esirin naaşlarının teslim edilmesi karşılığında "insani ara"nın bir gün daha uzatılmasına yönelik teklifini reddettiğini duyurdu.

İsrailli esir baba, Binyamin Netanyahu'ya seslenerek, İsrail saldırıları sonucu esaret altında ölen ailesinin naaşlarının "esir takası" kapsamında İsrail'e götürülerek defnedilmesini istemişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa