Semiha Şahin kimdir?

Ekranların tanınan isimlerinden Semiha Şahin, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Semiha Şahin? Hangi kanallarda, hangi görevlerde bulundu? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol Editör
YAYINLAMA
01 Aralık 2023 12:10
GÜNCELLEME
01 Aralık 2023 13:50
Semiha Şahin kimdir?
HA
Hande Akyol Editör

Gazeteci Semiha Şahin, 1981 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Medya ve iletişim bölümü mezunudur. 

Üniversite yıllarında çeşitli basın yayın kuruluşlarında çalışmaya başlayan Şahin, mezun olduktan sonra bir yıl süreyle İngiltere'de reklamcılık, halkla ilişkiler ve pazarlama eğitimi almıştır ve Bournemouth 2CR FM ve BBC Türkçe servisinde staj yapma imkanı bulmuştur.

Kariyerinde ilk adımı, SKY Türk ile atmıştır. Üç yıl muhabirlik ve spikerlik yaptıktan sonra, Eylül 2010'da CNN TÜRK ailesine katılmıştır. 

2010 yılından bu yana CNN TÜRK bünyesinde

'İstanbul'daki Anadolu', 'Cepteki Bomba: Kredi Kartları', 'Beş Yıllık Mucize: Akhisar' başlıklı haber dizilerini hazırlayan Semiha Şahin, 2016 yılında ABD Dışişleri Bakanlığının davetiyle yaklaşık bir ay süreyle çeşitli eyaletlerde 'Araştırmacı Gazetecilik' seminer ve toplantılarına katılmıştır.

Şahin, 3,5 yıl boyunca hafta içi her gün 'Güne Merhaba' haber programını sunmuştur.

Ayrıca, hafta içi her gün dünyadan sıcak gelişmeler, son dakika bilgileri, canlı yayınlar ile gündemi aktarmaktadır. 

Semiha Şahin, her cumartesi-pazar ise Türkiye ve dünyanın siyaset gündeminin tartışıldığı 'CNN TÜRK Masası' programının moderatörlüğünü yapmaktadır.

Tecrübesini, İstanbul Bilgi Üniversitesinde öğrencileri ile paylaşmaktan da büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Şahin, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa