Semra Özal kimdir?

Türkiye Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Semra Özal? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol
YAYINLAMA
01 Aralık 2023 12:30
GÜNCELLEME
01 Aralık 2023 14:07
Semra Özal kimdir?
HA
Hande Akyol

Semra Özal, 12 Ocak 1934 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. 

Türkiye Cumhuriyeti 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın eşidir. 

Turgut Özal ile, yanında çalışırken tanışmış ve 1954 yılında evlenmiştir. Bu evlilikten Ahmet, Zeynep ve Efe adlı üç çocukları olmuştur. 

Türk Kadınını Güçlendirme ve Tanıtma Vakfının ve 1990-1992 yılları arasında Anavatan Partisi (ANAP) İstanbul İl teşkilatının başkanlıklarını yapmıştır.

9 Kasım 1989 – 17 Nisan 1993 tarihleri arasında ise, Çankaya Köşküne ev sahibeliği yapmıştır. Eşinin 1993 yılındaki vefatından sonra İstanbul'a yerleşmiş ve halen orada ikamet etmektedir.

Binlerce nikahsız çifti evlendirdi

ANAP iktidarı sırasında politikacı eşleri arasında Papatyalar adıyla anılan bir dernekte görev almıştır. 

Bu dernekte bir araya gelen gelir düzeyi yüksek hanımlardan oluşan grupla binlerce nikahsız çiftin resmi nikahının kıyılmasına öncülük etmiştir.

Semra Özal, eşi Turgut Özal ile el ele çekilen fotoğrafları, özel otomobilleri ile boğaz köprüsünden geçerken aralarında geçen sohbete, televizyon yoluyla herkesi ortak etmeleri gibi davranışlarıyla medyanın ilgi odağı olmuş bir isim.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa