FK Bodø/Glimt nerenin takımı?

Sarı-Siyah renkleri ile Eliteserien liginde performanslar sergileyen FK Bodø/Glimt nerenin takımı?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
01 Aralık 2023 14:38
GÜNCELLEME
01 Aralık 2023 14:45
FK Bodø/Glimt nerenin takımı?
BY
Barış Yılmaz Editör

Norveç'in Bodø şehrinde 1916 yılında kurulan FK Bodø/Glimt, "Glimt" takma adıyla anılmaktadır. Kulüp, Kuzey Norveç Kupası'nda dokuz kez, Norveç Kupası'nda ise iki kez zafer elde etmiş ve 1977, 1993 ve 2003 yıllarında Norveç ligini ikinci sırada tamamlamıştır. Taraftarları ise "Den Gule Horde" (Norveççe: Sarı Horde) olarak bilinir.

Avrupa Kupalarındaki Yükseliş FK Bodø/Glimt'in en önemli başarılarından biri, 2021-22 sezonunda UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükselmesidir. Şampiyonlar Ligi'nde Legia Varşova'ya elenmelerine rağmen Konferans Ligi'nde üst tura çıkan Glimt, Valur, FC Prishtina ve Zalgiris Vilnius'u eleyerek gruplara katıldı. Gruplarda Roma, CSKA Sofya ve Zorya Luhansk ile mücadele eden ekip, 3 galibiyet ve 3 beraberlikle yenilgisiz olarak 2. sırayı alarak çeyrek finale çıktı. Bodo Glimt, çeyrek finalde Roma'ya elenerek büyük bir başarıya imza attı.

2022-23 sezonunda Norveç ligini şampiyon tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı elde eden Bodø/Glimt, KÍ Klaksvík, Linfield ve Žalgiris'i eleyerek play-off turuna ulaştı. Ancak, play-off turunda Dinamo Zagreb'e elenerek Avrupa Ligi gruplarına kaldı. Arsenal, PSV Eindhoven ve Zürih ile eşleştiği grupları 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyetle tamamlayan Glimt, Konferans Ligi'nde yoluna devam etti. Konferans Ligi'nde Lech Poznań'a elenerek Avrupa kupalarına veda etti.

Oyuncuları ve teknik direktörü

Oyuncuları

  1. Julian Faye Lund
  2. Marius Lode
  3. Omar Elabdellaoui
  4. Odin Bjørtuft
  5. Brice Wembangomo
  6. Isak Amundsen
  7. Amahl Pellegrino
  8. Albert Grønbæk
  9. Daniel Bassi
  10. Runar Espejord
  11. Nikita Haikin

Teknik direktör

  • Kjetil Knutsen
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa