Sporting CP nerenin takımı?

Yeşil-Beyaz renkleri ile Primeira Liga'da performanslar sergileyen Sporting CP nerenin takımı?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
01 Aralık 2023 15:24
GÜNCELLEME
01 Aralık 2023 15:53
Sporting CP nerenin takımı?
BY
Barış Yılmaz Editör

Sporting Lizbon ya da tam adıyla Sporting Clube de Portugal, Portekiz'in önde gelen spor kulüplerinden biridir. Yeşil ve beyaz renklere sahip olan kulüp, iç saha maçlarını başkent Lizbon'daki José Alvalade Stadyumu'nda gerçekleştirmektedir. Sporting CP, futbol branşıyla birlikte hentbol, yüzme, futsal, atletizm, bilardo ve masa tenisi gibi birçok branşta da faaliyet göstermektedir.

Kulüp başkanı, kulübün asıl adının Sporting CP olduğunu vurgulamaktadır. Benfica ve Porto ile birlikte, Portekiz futbolunun en büyük üç takımından biridir. 2020-21 sezonunda Primeira Liga'yı kazanarak 19 yıllık şampiyonluk hasretine son vermiştir. Kulübün müzesinde toplam 19 Primeira Liga kupası bulunmaktadır.

Portekiz futbolunun iki efsanevi oyuncusu Luís Figo ve Cristiano Ronaldo'nun profesyonel futbolculuk kariyerlerine Sporting CP'de başladıkları bilinmektedir. Kulüp, ezeli rakibi Benfica ile yaptığı maçlarla ünlüdür ve bu rekabet "Lizbon Derbisi" olarak adlandırılmaktadır. Sporting CP, tarihindeki zengin başarıları ve yetiştirdiği büyük oyuncularla Portekiz futbolunun önemli bir taşıyıcısıdır.

Oyuncuları ve teknik direktörü

Oyuncuları

  1. Antonio Adán
  2. Matheus Reis
  3. Zouhair Feddal
  4. Sebastián Coates
  5. João Palhinha
  6. Bruno Tabata
  7. Matheus Nunes
  8. Jovane Cabral
  9. Nuno Santos
  10. Luís Neto
  11. Manuel Ugarte

Teknik direktör

  • Ruben Amorim
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa