OM SO HUM nedir?

Hinduizm ve Budizm’de uzun yıllardır kullanılan mantra meditasyonları sesin gücünden faydalanarak odaklanmaya, derinleşmeye, iç huzuru sağlamaya ve yüksek güce bağlanmaya yardımcı olmakta. Bu meditasyon türleri arasında yer alan OM SO HUM nedir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
01 Aralık 2023 16:36
GÜNCELLEME
01 Aralık 2023 16:46
OM SO HUM nedir?
SM
Suat Mutlu Editör

Mantra, kadim inançlara göre Sanskritçe kökenli bir kelime olup, "zihin enstrümanı" veya "zihin aracı" anlamına gelir. Hinduizm'e göre, mantra'lar düşünüldüğünde veya tekrarlandığında kişiyi koruyan, yüksek titreşimli spiritüel seslerdir. Mantra'yı dinlemek ve aynı anda tekrar etmek, zihni karmaşık düşüncelerden arındırarak sakinleştirir ve daha dingin bir duruma getirir.

Bu süreçle önce iç huzur sağlanır; daha sonra ise fiziksel beden, enerji bedeni ve çakralar dengelenir. Mantra'lar, fiziksel bedende omurganın tabanında bulunan enerji kaynağını dengeleyerek kundalini enerjisini uyandırmada da yardımcı olabilir. Özellikle Ajna çakra veya üçüncü göz çakrasıyla ilişkilendirilen "OM SO HUM" mantrası, bu enerjiyi uyandırarak şifa getiren bir titreşim oluşturur.

"OM SO HUM" ifadesi, "Ben O'yum" veya "O benim" şeklinde çevrilebilir. Bu mantra, bireysel ruhu veya yüksek benliği tanımlamak için kullanılır ve "SO HAM" meditasyonu ile uygulanır.

"OM" tüm yaratılışı, "SO" kozmik bilinci, "HUM" ise bireysel bilinci temsil eder. "OM SO HUM" titreşimlerini tekrar etmek, birlik bilincinden bireysel bilince geçiş yapmayı sağlar. Bu süreçte, oluşan titreşimlerin ses enerjisi ile nefesimizde hissettiğimiz yaşam enerjisi birleşir, yani birliktelik sağlanır.

"SO" kelimesi dişil enerjiyi, "HAM" kelimesi ise eril enerjiyi çağrıştırır ve ikisi birlikte kullanıldığında eril-dişil enerji dengesi sağlanır. Bu denge hali enerji bedenimizdeki çakraların da dengelenmesine yardımcı olabilir. Bu eski meditasyon pratiği, hem içsel huzurun keşfi hem de enerji dengesinin sağlanması açısından önem taşır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa