İsrail, Gazze’de AA kameramanını öldürdü

Anadolu Ajansı (AA)'nın kameramanı Muntasır es-Savvaf, Gazze'de görev yaparken İsrail hava saldırısında şehit oldu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
01 Aralık 2023 19:24
GÜNCELLEME
01 Aralık 2023 19:27
İsrail, Gazze’de AA kameramanını öldürdü
MP
Mevlüt Peker Editör

Anadolu Ajansı (AA) için Gazze Şeridi'nde görev yapan kameraman Muntasır es-Savvaf, İsrail'in hava saldırılarında yaşamını yitirdi. Saldırılar, siviller ve gazeteciler üzerinde devam eden bir tehdit oluşturuyor.

Aile ve meslektaşlarının acı kaybı

Hasan Ismameh, Muntasır es-Savvaf'ın ve akrabalarının Gazze'nin ed-Durc mahallesindeki bombardımanda yaşamını yitirdiğini belirtti. Muntasır, ağır yaralı olarak yaklaşık 30 dakika yardım bekledi, ancak tıbbi yardımın gecikmesi üzerine özel bir araçla hastaneye götürüldü.

AA Genel Müdürü'nden taziye ve kınama

AA Genel Müdürü Karagöz, Muntasır es-Savvaf'ın ölümünü ve İsrail saldırılarını kınayan bir taziye mesajı yayımladı. Karagöz, 71 gazetecinin kaybedildiğini ve Anadolu Ajansı'nın çalışanlarının güvenliğini sağlamak için mücadele ettiğini vurguladı. Ayrıca, saldırıları gerçekleştirenlerin uluslararası hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Karagöz: Saldırılar değerleri de vuruyor

Karagöz, İsrail yönetiminin Filistin'e yönelik saldırılarının sadece bölge halkını değil, aynı zamanda Batı değerlerini, uluslararası hukuku ve insan haklarını da zedelediğini ifade etti. Gazze'deki kayıpların, bu değerlerin ve uluslararası toplumun zayıflamasına neden olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.