El-Bedi esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan El-Bedi esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. El-Bedi esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir El-Bedi esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
01 Aralık 2023 23:37
GÜNCELLEME
01 Aralık 2023 23:49
El-Bedi esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı
HM
Haber Merkezi Editör

"El-Bedî", "Yaratıcı", "Benzersiz ve Eşsiz Yaratıcı" ya da "Eşsiz Tasarımcı" anlamına gelir. Bu isim, Allah'ın yaratıklarını eşsiz, benzersiz ve örnek alınacak bir şekilde yarattığını ifade eder. Allah'ın yaratma şekli, önceden var olan bir model ya da örneğe dayanmadan, tamamen orijinal ve yenilikçi bir yaratıcılıkla gerçekleşir.

"El-Bedî", Allah'ın evreni ve içindekileri, önceden var olmayan bir biçimde ve benzersiz bir ustalıkla yarattığını vurgular. Bu, Allah'ın yaratıklarında gözlemlenen eşsiz güzellikleri, düzeni ve incelikleri kapsar. Örneğin, canlıların karmaşık yapıları, doğanın dengesi ve evrendeki mükemmel düzen, "El-Bedî"nin bu yaratıcılığını yansıtır.


İşte El-Bedi zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 86

Zikir saati: Müşteri

Günü: Perşembe

  • "El-Bedî" isminin zikrine her gün 86 kez devam eden kişiler, beklenmedik ve umulmadık yerlerden yardım alırlar. Çeşitli nimetlere ulaşırlar ve zenginleşirler.
  • Bu ismi düzenli olarak zikreden kişiler, şeref ve itibar kazanırlar. Yüksek mevkilere ve makamlara erişirler.
  • Bu isim yazılıp bir malın içine konulduğunda, o mal her zaman yeni kalır ve asla eksilmez.
  • "El-Bedî" isminin zikrine devam eden kişilerin kalplerinde bir süre sonra hikmet ışıkları belirir. Kimse tarafından bilinmeyen konuları anlar ve bilgilere vakıf olurlar.
  • Bir kişi bu ismi 70.000 kez okursa, her istediği gerçekleşir.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa