El-Baki esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan El-Baki esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. El-Baki esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir El-Baki esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
01 Aralık 2023 23:37
GÜNCELLEME
01 Aralık 2023 23:57
El-Baki esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı
HM
Haber Merkezi Editör

"El-Baki",  "Ebedi Olan", "Kalıcı Olan" ya da "Sonsuz Olan" anlamına gelir. Bu isim, Allah'ın varlığının ve varoluşunun zamanın ötesinde olduğunu, O'nun başlangıcı ve sonu olmadığını ifade eder.

"El-Baki", her şeyin sonunda yok olacağı, ancak Allah'ın sonsuza kadar var olacağı inancını yansıtır. Bu, dünya hayatının geçiciliğine ve evrenin her bir parçasının sonunda yitip gideceğine karşın, Allah'ın varlığının ebedi ve değişmez olduğu düşüncesini içerir. Müslümanlar, bu ismi zikrederken, Allah'ın kalıcılığını ve ebedi hakimiyetini düşünürler ve bu düşünce, hayatın geçici doğası ve Allah'ın sonsuz varlığı arasındaki kontrastı vurgular.

İşte El-Baki zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 113

Zikir saati: Güneş 

Günü: Pazar 

  • "El-Baki" ismini belirlenen saatte ve önerilen miktarda düzenli olarak okuyan kişiler, istediklerine erişirler.
  • Manevi birlik, din-iman kardeşliği ve hizmet amaçlarına yönelik olarak bu ismin tertibini yerine getirenler, şaşırtıcı derecede güzel sonuçlar elde ederler.
  • Dünyevi kazançlar elde etmek için de bu ismin zikrine başvururlar.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa