Filistin destekçisi İrlanda: Daha fazla acıya izin verilemez

Filistin davasını savunmada AB içindeki en güçlü ve en nadir seslerden biri olan İrlanda’nın başbakan yardımcısı Micheal Martin, "Gazze'deki sivil halkın daha fazla acı çekmesine izin verilemez" dedi.
Mevlüt Peker
|
01 Aralık 2023, Cuma - 23:35
Filistin destekçisi İrlanda: Daha fazla acıya izin verilemez

İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin, Gazze'deki "insani ara"nın sona ermesi ve İsrail'in bölgeye yeniden saldırılar başlatmasına ilişkin endişelerini dile getirdi. Martin, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'deki sivil halkın daha fazla acı çekmesine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Martin, çatışmaların yeniden başlamasından duyduğu "derin bir öfke ve hayal kırıklığı"nı ifade etti. Hamas'ın saldırılarını kınayan Martin, aynı zamanda İsrail'in Gazze'deki bombardımanlarını da kınadığını belirtti.

Martin, geçen haftaki ateşkesin üzerine inşa edilerek kalıcı bir barışın koşullarının oluşturulması gerektiğini ifade etti. Gazze'deki saldırıların durdurulmasının, esirlerin kurtarılması ve insani yardımların ulaştırılması açısından önemli olduğunu vurguladı. Martin, İsrail'in askeri eylemlerinin Gazze'deki çocuklar ve savunmasız siviller üzerinde yarattığı yıkıcı etkiyi vurgulayarak, kalıcı bir insani ateşkes ve uluslararası insancıl hukuka tam saygı çağrısını yineledi.

http://ankaramasasi.com/haber/2112588/filistin-destekcisi-irlanda-daha-fazla-aciya-izin-verilemez
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.