El-Varis esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan El-Varis esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. El-Varis esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir El-Varis esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
01 Aralık 2023 23:40
GÜNCELLEME
01 Aralık 2023 23:45
El-Varis esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı
HM
Haber Merkezi Editör

"El-Vâris", "Varis" anlamına gelir. Bu isim, genellikle "Mirasçı" ya da "Kalıcı Varis" olarak tercüme edilir. "El-Vâris", Allah'ın evrenin ve içindeki her şeyin nihai ve kalıcı mirasçısı olduğu anlamına gelir.

Bu ismin önemi, Allah'ın yaratılan her şeyin üzerinde nihai hakimiyet ve mülkiyete sahip olduğu ve her şeyin sonunda O'na döneceği inancıyla ilgilidir. Bu, dünyevi yaşamın geçici olduğu ve her şeyin sonunda yaratıcısına geri döneceği düşüncesini yansıtır. İslam öğretisine göre, "El-Vâris" ismi, Allah'ın varlığının ve hakimiyetinin kalıcı ve değişmez olduğunu vurgular.


İşte El-Varis zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 707

Zikir saati: Müşteri  

Günü: Perşembe  

  • "El-Vâris" isminin zikrine devam eden ve her gün 707 kez okuyan kişiler, dünyevi ve uhrevi çeşitli nimetlere ulaşır. İşleri kolaylaşır ve pek çok faydasını görürler.
  • Ahiret işleri için bu ismin zikrine sayı ile sınır koymamak gerekir. Bu ismi zikreden kişilere, niyetlerine göre ikramlarda bulunulur ve Yüce Allah’ın izni ve iradesiyle iki dünyada mutluluğa ulaşırlar.
  • Güneş doğmadan bu ismi zikretmeye devam eden kişilerin vücutlarında hastalık ve elem kalmaz.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa