Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme

Ankara'da, tutuklu suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın yeğeninin de aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
03 Aralık 2023 07:46
GÜNCELLEME
03 Aralık 2023 08:45
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme
O
Onur Çetinkaya Editör

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçtiğimiz hafta suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan için harekete geçti.

Ekipler, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "kasten yaralama", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve benzeri suçlara karışan suç örgütüne yönelik çalışma başlattı.

Kaplan ve beraberindeki kişiler Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı.

Operasyonda Ayhan Bora Kaplan ve çete üyesi olduğu iddia edilen çok sayıda şüpheli tutuklandı.

Kaplan'ın yeğeni yakalandı

Ankara'nın Çankaya ilçesinde 27 Kasım gecesi bir grup silahlı kişi, iki  eğlence mekanını kurşunlayıp 1 kişiyi yaraladı.  Kaçan şüphelilerin yakalanması için Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce başlatılan çalışmada, şüphelilerden birinin tutuklu bulunan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın yeğeni R.P. olduğu belirlendi.

Örgüt yöneticisi R.P. ile üyelerinin Etimesgut ilçesinde bir evde saklandığını tespit eden ekipler, adrese operasyon düzenledi. Örgüt yöneticisi R.P. ile birlikte örgüt üyeleri Y.K., M.V., E.Ş., S.D. ve M.T., gözaltına alındı. 

 Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün iç hesaplaşması olup olmadığı araştırılırken, emniyetteki işlemleri tamamlanarak adli makamlara sevk edilen 6 şüpheliden 3'ü savcılık tarafından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen Y.K., R.P. ve M.V., tutuklandı.

Etiketler Ayhan Bora Kaplan
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.