Oya Başar kimdir?

Türk televizyon ve tiyatro dünyasında aktif olarak çalışmalarına devam etmekte olan başarılı oyuncu Oya Başar kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
03 Aralık 2023 11:42
GÜNCELLEME
03 Aralık 2023 12:34
Oya Başar kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Türk komedyen, sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Oya Başar, 11 Şubat 1956 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Kürt kökenli annesi ve Selanik kökenli babasıyla büyüyen Başar, yaklaşık 8 yaşında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'na katılarak sanat dünyasına adım attı.

Oya Başar, eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli tiyatrolarda çalıştı ve Ali Sururi'den eğitim aldı. İstanbul Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu ve Devekuşu Kabare gibi birçok önemli sahnede performans sergiledi. Kariyerinde dikkat çeken bir dönem, eşi Levent Kırca ile birlikte adlarını taşıyan tiyatro kurmaları ve 1986'da başlayan "Olacak O Kadar" televizyon dizisinde birlikte oyuncu, yönetmen ve yapımcı olarak yer almaları oldu.

Oyunculuğunun yanı sıra, 2007'de meme kanseri teşhisi konulan Başar, hastalığına rağmen çalışmalarına ara vermedi ve hastalığı başarıyla atlattı. Son dönemde şehir tiyatrolarına dönerek, müzikal oyun "Yedi Kocalı Hürmüz"de performans sergiledi.

Özel hayatında, Levent Kırca ile 1985 yılında evlenen ve Umut Kırca ile Ayşe Kırca adında iki çocuk sahibi olan Başar, 2000 yılında boşanma kararı almış, ancak çift 2001 yılında tekrar evlenmiş, 2005 yılında ise yeniden boşanmıştır. 2015 yılında eski eşi Levent Kırca'nın vefatının ardından duygusal bir açıklama yaparak, "Benim onunla 35 yılım geçti. Hayatımın 35 yılı gitti" ifadelerini kullanmıştır. Ayrıca, oyuncu Ali Karagöz ile 7 yıllık bir ilişki yaşamıştır.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.