Özgün Aydın kimdir?

Güldür Güldür programının kadrosunda yer alan tiyatro ve dizi, film oyuncusu Özgün Aydın kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
03 Aralık 2023 12:45
GÜNCELLEME
03 Aralık 2023 12:56
Özgün Aydın kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Türk oyuncu Özgün Aydın, 6 Eylül 1984 tarihinde Ankara'da doğdu. Kavaklıdere İlköğretim Okulu ve Ayrancı Lisesi'nin ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Tiyatro eğitimini tamamladıktan sonra, fakültenin oyunculuk sınavını kazanarak profesyonel kariyerine adım attı.

Öğrencilik yıllarında set deneyimi kazanan Aydın, TRT yapımı 'Abdülhamit Düşerken' adlı filmde figüran olarak yer aldı. Tiyatro Oyunbaz Topluluğu'nda 'Bir Karşılaşma Bir Nedir' ve Öteki Tiyatro'da 'Çıkışyokland Cumhuriyeti'ni sahneledi.

İlk profesyonel tiyatro deneyimi Duru Tiyatro ile başlayan Aydın, daha sonra Levent Kırca Tiyatrosu'na katıldı. 'Selamün Kavlen Karakolu' adlı oyundaki etkileyici performansı, XIII. Direklerarası Seyirci Ödülleri'nde 2012-2013 sezonu En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanmasını sağladı.

Güldür Güldür adlı popüler komedi programında Mustafa karakterini canlandıran Aydın, aynı zamanda Ankara Sanat Tiyatrosu'nun kadrosunda da yer alarak başarılı kariyerine devam etmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.