Sezai Bacaksız kimdir?

İş insanı Sezai Bacaksız, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Sezai Bacaksız? Ne iş yapıyor? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol Editör
YAYINLAMA
03 Aralık 2023 10:45
GÜNCELLEME
03 Aralık 2023 13:27
Sezai Bacaksız kimdir?
HA
Hande Akyol Editör

Sezai Bacaksız, 1950 yılında dünyaya gelmiştir. 

1967 yılında Ankara'ya gelerek üniversite öğrenimine başlamıştır. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Akademisinden makine yüksek mühendisi olarak mezun olmuştur. 

Mezun olduktan sonra da aynı okuldan arkadaşı Nihat Özdemir ile beraber asistan olarak aynı okulda çalışmaya başlamışlardır. Sonra da birlikte 1973-1975 yıllarında Ege Üniversitesine giderek Endüstri Bölümünde Master yapmış ve asistanlığa devam etmişlerdir. Yine aynı yıllarda, birlikte Limak Holding'in temelini atmışlardır.

Sezai Bacaksız, Limak Holding’in Nihat Özdemir ile kurucu ortağı ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır. 

Şirketi birçok alanda faaliyet gösteriyor

1976 yılında Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketini kurmuş, Türkiye’nin önde gelen resmi ve özel kuruluşlarının Baraj, Sulama Tesisleri, Boru Hatları, Arıtma Tesisleri, Yollar ve Anahtar Teslimi Fabrika işlerinin yapımını üstlenmiştir.

Limak'ın faaliyet alanını sadece inşaat taahhüdü ile sınırlamamış, yetişmiş insan gücünü, Enerji, Turizm, Çimento ve Gıda sektörlerine de taşımıştır. 

Şirket, inşaat sektöründen başlayıp liman ve havalimanı işletmeciliği, çimento, enerji ve turizm sektörlerinde büyümeyi başarmıştır.

Sezai Bacaksız, Forbes’ın 'En zengin 100 Türk' 2013 listesinde 1.2 milyar dolar servetiyle 29. sırada yer almıştır. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.