İlker Aksum kimdir?

Türk oyuncu ve sunucu olan başarılı isimler arasında yer alan İlker Aksum kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
03 Aralık 2023 12:59
GÜNCELLEME
03 Aralık 2023 13:36
İlker Aksum kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Türk oyuncu İlker Aksum, 23 Mayıs 1971 tarihinde Isparta'da doğdu. Babası Mehmet Bülent Aksum'un subay pilot olmasıyla askeri bir ailede büyüdü. İlkokuldan itibaren tiyatroya ilgi duyan Aksum, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu.

Oyunculuk kariyerine 1994 yılında Antalya Devlet Tiyatrosu'nda başlayan Aksum, Hamlet oyunundaki Ophelia rolüyle ilk profesyonel çıkışını yaptı. İstanbul'a yerleştikten sonra çeşitli tiyatro topluluklarında ve televizyon dizilerinde rol aldı. Özellikle "Çarli" adlı dizide bir maymunla çevirdiği Afakan rolüyle geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanındı.

2006 yılında başrolünü paylaştığı "Küçük Kıyamet" filmiyle Siyad Türk Sineması Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanan Aksum, sinema dünyasındaki yetenekleriyle de dikkat çekti. Ayrıca televizyon dünyasında "Yabancı Damat" ve "Karayılan" gibi popüler dizilerdeki performanslarıyla büyük beğeni topladı.

İlker Aksum, sadece oyunculuk kariyeriyle değil, aynı zamanda "Birimiz İkimiz İçin" adlı yarışma programının sunuculuğuyla da tanınır. İclal Aydın ile birlikte 49'uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin sunuculuğunu üstlendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.