Nedim Doğan kimdir?

Türk oyuncu ve senarist olan Nedim Doğan kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
03 Aralık 2023 13:47
GÜNCELLEME
03 Aralık 2023 14:04
Nedim Doğan kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Türk oyuncu ve senarist Nedim Doğan, 2 Eylül 1945 tarihinde Çanakkale'de dünyaya geldi ve 24 Ocak 2010'da İstanbul'da kaybedildi. Doğan, asıl mesleği olan öğretmenliği bırakarak 1966 yılında Bakırköy Halkevi'nde tiyatroya adım attı ve 1982 yılına kadar öğretmenlikle birlikte tiyatro kariyerini sürdürdü.

1982 yılında öğretmenlikten istifa ederek Ercan Yazgan - Bülent Kayabaş tiyatrosunda profesyonel oyunculuğa adım atan Doğan, Çevre Tiyatrosu, Nokta Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Yasemin Yalçın Tiyatrosu gibi özel tiyatrolarda da sahne aldı. Oyunculuğuyla olduğu kadar senarist kimliğiyle de tanınan sanatçı, birçok televizyon dizisi ve sinema filminde rol aldı, ayrıca bazı yapımların senaryosunu kaleme aldı.

Nedim Doğan, Levent Kırca'nın "Olacak O Kadar" dizisindeki unutulmaz tiplemeleri ve "Kurtlar Vadisi" dizisindeki Hüsrev ağanın sağ kolu "Şehmuz" rolü ile izleyicilerin hafızasında yer etti. Kendisi aynı zamanda 1991 yılındaki Büyük Madenci Yürüyüşü'ne Cihat Tamer ve Ercan Yazgan ile birlikte katılarak sosyal olaylara duyarlılığını gösterdi.

İstanbul'da kanser tedavisi gördüğü hastanede aramızdan ayrılan Nedim Doğan'ın kabri Avcılar Mezarlığı'nda bulunmaktadır. Türk tiyatro ve sinema dünyasının kaybettiği değerli isimlerden biri olan Doğan'ın eserleri ve oyunculuğu, sanatseverler tarafından daima anımsanacaktır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.