Didem Balçın kimdir?

Çakallarla Dans film serisi ile tanınan oyuncu Didem Balçın kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
03 Aralık 2023 14:21
GÜNCELLEME
03 Aralık 2023 14:50
Didem Balçın kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Türk oyuncu Didem Balçın, 18 Mayıs 1982 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Babasının Kilisli, annesinin ise Arnavut kökenli olduğu Balçın, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalı'ndan başarıyla mezun oldu. Mezuniyetinin ardından İstanbul'a gelerek çeşitli dizilerde, sinema ve reklam filmlerinde önemli roller üstlendi.

Oyunculuk kariyerine Levent Kırca Tiyatrosu'nun "Ateşin Düştüğü Yer" oyununda başlayan Didem Balçın, 2009 yılında Nergis Öztürk ile birlikte kendi tiyatrosunu kurdu. "Bunu Yapan İki Kişi" adlı komedi oyunu ile Lions En İyi Komedi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Başarılı performansıyla dikkat çeken Balçın, sonraki yıllarda birçok tiyatro oyununda görev aldı. 2011 yılında ablası Özlem Kunduracı ile birlikte Doda Sanat Eğitim Danışmanlık Yapım Şirketi'ni kurarak kendi yapım projelerine imza attı.

Didem Balçın'ın babası TRT Radyosu'nda görev yapmaktadır. Annesi Nur Balçın ise 1975 yılında Japonya tarafından düzenlenen bir güzellik yarışmasında Türkiye'yi gururla temsil etmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa