Sinan Bengier kimdir?

Türk sinema ve tiyatro dünyasının önemli ve başarılı isimleri arasında yer alan tiyatro ve sinema oyuncusu olan Sinan Bengier kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
03 Aralık 2023 15:16
GÜNCELLEME
03 Aralık 2023 15:29
Sinan Bengier kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Türk tiyatro ve sinema sahnesinin önde gelen isimlerinden biri olarak bilinen Sinan Bengier, 31 Mart 1948 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Hava Astsubay Okulu'nda eğitim görmesine rağmen okulu tamamlamayarak tiyatro ve sinema kariyerine yönelen Bengier, 1969 yılında amatör olarak sahne almaya başladı.

Sanat hayatına adım attığı yıllarda, 1971'de Karagöz Çocuk Tiyatrosu'nda çalışarak profesyonel tiyatroculuk deneyimini kazandı. Daha sonra Asaf Çiyiltepe Sahnesi, Ankara Devlet Tiyatrosu ve Ankara Halk Tiyatrosu gibi prestijli sahnelerde performans sergiledi. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahnelediği oyunlardan biri olan "Bu Hesapta Yoktu," oyunculuğundaki başarıyı perçinledi.

Levent Kırca ile tanışmasıyla birlikte Levent Kırca Tiyatrosu'nda yer alarak geniş kitlelerle buluştu. 1995 yılında BKM Oyuncuları'na geçiş yaparak, çeşitli filmlerde önemli roller üstlendi. Televizyon dünyasında da adından sıkça söz ettiren Bengier, "Erkeksen Seyret," "Bir Demet Tiyatro," "Olacak O Kadar," "Çılgın Bediş," "Esir Şehrin İnsanları," "Bir Filiz Vardı" gibi projelerde yer alarak seyirciyle buluştu.

Sinan Bengier, sadece kendi oyunculuk kariyeriyle kalmayarak genç sinemacılara destek veren bir figür olarak da tanınır. 2015 yılında Ahmet Çevik Tiyatrosu'na katılarak sanatındaki çeşitliliği sürdürdü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa