Naci Görür'den Marmara Depremi açıklaması

Bursa'da merkez üssü Gemlik Körfezi olan 5,1 ve 4,5 büyüklüğünde iki deprem kaydedildi. Deprem sonrası gözlerin çevrildiği Yer Bilimci Naci Görür’den açıklama geldi.
Onur Çetinkaya
|
04 Aralık 2023, Pazartesi - 11:51
Naci Görür'den Marmara Depremi açıklaması

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD saat 10.42'deki depremin derinliğini 8,98 kilometre olarak açıkladı.

3 dakika sonra bölgede 4,5 büyüklüğünde bir artçı deprem daha meydana geldi. Bu depremin derinliği de 7 kilometre olarak kaydedildi.

Deprem Bursa'nın geneli ve İstanbul'un büyük bir kısmında da hissedildi. İlk belirlemelere göre can ya da mal kaybı meydana gelmedi. Deprem vatandaşlar arasında paniğe neden oldu.

Yer Bilimci Naci Görür, Bursa Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Depremin Kuzey Anadolu fay hattının güney kolunda meydana geldiğini belirten Görür, fay zonunun stres kaybı yaşadığını belirtti. 


Yaşanan depremin ardından  Yer Bilimci Naci Görür, Gemlik'e dikkat çekti, tedbirli olunmasını istedi. 

Görür, "Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir.  Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2112885/naci-gorurden-marmara-depremi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.