Zafer Ergin kimdir?

Oyuncu Zafer Ergin, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Zafer Ergin? Hangi yapımlarda rol aldı? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol
YAYINLAMA
06 Aralık 2023 00:05
GÜNCELLEME
06 Aralık 2023 00:48
Zafer Ergin kimdir?
HA
Hande Akyol

Zafer Ergin, 30 Ağustos 1942 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir.

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı  Ergin, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Sanat Tarihi Bölümünden mezun olmuştur. 

Ankara Deneme Sahnesinde yetişmiş, çeşitli film ve dizilerde rol almıştır.

1970'li ve 1980'li yıllarda TRT televizyonunda yayımlanan pek çok yabancı dizi ve sinema filmindeki ünlü aktörlerin Türkçe seslendirmesini gerçekleştirmiştir. 

Kurtlar Vadisi dizisi dönüm noktası oldu

2003-2005 seneleri arasında yayımlanan Kurtlar Vadisi dizisindeki "Mehmet Karahanlı" rolüyle kariyerinde zirveye çıkmıştır. 

2006 yılında ise, Kanal D'de yayına başlayan ve hala yayınlanmaya devam eden Arka Sokaklar adlı dizide önce başkomiser, 3. sezondan 9. sezona kadar emniyet amiri, 9. sezondan itibaren ise emniyet müdürü "Rıza Soylu" karakterine hayat vermiştir.

9 Ekim 2020'de yaptığı açıklamada 14 yıldır oynadığı Arka Sokaklar dizisi hakkında "İnşallah 15 sene daha devam ederiz. Yaptığınız işten memnun kalırsanız, seyirciyle iletişim halinde olabilirseniz, doğru yolda olduğunuzu tahmin edersiniz." demiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa