Kyle Allman Jr. kimdir?

BSL ve EuroCup takımlarından Beşiktaş Emlakjet'te forma giyen Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu olan Kyle Allman Jr. kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
06 Aralık 2023 10:34
GÜNCELLEME
06 Aralık 2023 10:59
Kyle Allman Jr. kimdir?
SM
Suat Mutlu

Brooklyn, New York doğumlu Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu Kyle Lindsay Allman Jr., Basketbol Süper Ligi (BSL) takımlarından Beşiktaş Emlakjet'e transfer oldu. 2 Eylül 1997 doğumlu olan Allman, şu anda hem BSL hem de EuroCup'ta Beşiktaş Emlakjet formasıyla sahada yer alıyor. İlerleyen dönemlerde takımına katacağı deneyimle dikkat çekmeye devam etmesi bekleniyor.

Lise ve Üniversite Başarıları

Allman, lise eğitimini üç yıl boyunca St. John's Preparatory School'da tamamladıktan sonra son senesinde High School for Construction Trades, Engineering and Architecture'a transfer oldu. Lise kariyerinde maç başına 20 sayı ve yedi ribaund ortalamasıyla dikkat çekti.

Cal State Fullerton Titans için üniversite basketboluna adım atan Allman, dört sezon boyunca takımının önemli bir oyuncusu oldu. İlk yılında takımın önemli bir yedek oyuncusu olarak 5.1 sayı ortalamasıyla oynayan Allman, ikinci sezonda başlangıç beşine dahil oldu ve maç başına 10.2 sayı, 2.3 ribaund ve 2.1 asistle katkı sağladı. Üçüncü sezonunda kariyerinin zirvesine ulaşan Allman, maç başına 19.5 sayı, 3.5 ribaund ve 2.3 asistle oynayarak ilk takım All-Big West Conference ödülünü kazandı.

Profesyonel Kariyer

NBA draft'ında seçilemeyince Toronto Raptors'ın Yaz Ligi kadrosuna dahil edilen Allman, Lavrio takımıyla anlaşarak Yunan Basketbol Ligi'nde profesyonel kariyerine başladı. Ardından Latvian–Estonian Basketball League ekibi VEF Rīga'ya transfer olan Allman, daha sonra Fransa'nın LNB Pro A liginde Paris Basketball forması giydi. 2023 yazında ise Basketbol Süper Ligi'nin güçlü ekiplerinden Darüşşafaka Lassa'ya imza attıktan sonra, kariyerine Beşiktaş'ta devam etme kararı aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa