David McCormack kimdir?

BSL ve Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde (BCL) Darüşşafaka forması giyen Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu olan David McCormack kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
06 Aralık 2023 11:18
GÜNCELLEME
06 Aralık 2023 11:51
David McCormack kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

The Bronx, New York doğumlu Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu David Joseph McCormack, Basketbol Süper Ligi (BSL) ve Basketball Champions League (BCL) takımlarından Darüşşafaka'nın yeni transferi oldu. McCormack, Kansas Üniversitesi'nde geçirdiği başarılı yılların ardından, şimdi Türkiye'nin güçlü takımlarından Darüşşafaka'da boy gösterecek.

Erken Dönem ve Lise Kariyeri: McCormack, Bronx, New York'ta doğduktan sonra iki yaşında Virginia'ya taşındı. Genç yaşta futbol ve basketbol oynamaya başlayan McCormack, aynı zamanda cirit atma ve disk atma gibi sporlara da katıldı. Norfolk Academy'de basketbol oynadıktan sonra, Virginia'daki Mouth of Wilson'daki Oak Hill Academy'e transfer oldu. Oak Hill'de geçirdiği senede yaklaşık 18 kg kilo kaybeden McCormack, son senesinde takımına 30-4'lük bir rekorla 9A eyalet şampiyonluğu yaşatmıştır.

Kolej Kariyeri: Kansas Üniversitesi'nde geçirdiği yıllarda, McCormack, 2022 Ulusal Şampiyonası zaferi de dahil olmak üzere büyük başarılara imza attı. Üniversite kariyerine başladığı ilk yılda ortalama 3.9 sayı ve 3.1 ribaundla oynayan McCormack, zamanla takımının önemli bir parçası haline geldi. Junior sezonunda Oklahoma State'e karşı 24 sayı, 12 ribaund ve üç blokla oynayarak dikkatleri üzerine çekti. NCAA Turnuvası'nda ise ayağındaki kırık kemikle mücadele ederek 22 sayı ve dokuz ribaundla galibiyete katkı sağladı. Seniör sezonunda ise 10.6 sayı ve 6.98 ribaund ortalamalarıyla mücadele etti.

Profesyonel Kariyer: McCormack'ın profesyonel kariyeri, Türkiye'nin güçlü takımlarından Beşiktaş Icrypex ile başladı. Ancak, 2023 yazında Darüşşafaka'nın dikkatini çekerek bu takıma transfer oldu. Darüşşafaka, McCormack'ın kazandığı şampiyonluk deneyimiyle kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa