PKK, bir ülkenin daha terör örgütleri listesine girdi

Bölücü terör örgütü PKK, Japonya'nın Kamu Güvenliği İstihbarat Teşkilatına ait terör örgütleri listesinde hak ettiği yeri aldı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
06 Aralık 2023 21:19
GÜNCELLEME
06 Aralık 2023 21:34
PKK, bir ülkenin daha terör örgütleri listesine girdi
MP
Mevlüt Peker Editör

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği, PKK'nın, Japonya Kamu Güvenliği İstihbarat Teşkilatı (PSIA) tarafından terör örgütleri listesine alındığını duyurdu. Bu açıklama, Japonya'nın PKK'ya bakış açısında bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

PSIA listesindeki güncelleme

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, PSIA'nın internet sitesinde yer alan uluslararası terör örgütleri listesinin güncellendiği ve PKK'nın bu listeye eklendiği belirtildi. Daha önce PKK bu listede yer almıyordu.

PKK'nın terörist faaliyetleri kınandı

Japonya hükümetinin, 2002 yılından itibaren PKK'nın mal varlıklarının dondurulması gereken terörist ve benzeri örgütler arasında gördüğü ve PKK'nın terör eylemlerini kınadığı vurgulandı. Ayrıca, Japonya'nın bu konudaki politikasında herhangi bir değişiklik olmadığı ifade edildi.

Daha önceki liste ve grafiklerde PKK yoktu

Japonya Adalet Bakanlığına bağlı PSIA'nın "Başlıca Uluslararası Terör Örgütleri" listesinde ve "Genel Eğilimler" grafiğinde daha önce PKK yer almamıştı. El-Kaide, Boko Haram, El-Şebab, DEAŞ gibi örgütlerin bulunduğu listede PKK'nın olmaması dikkat çekmişti.

PSIA'nın Terörizm Bölgesel Durum Kataloğu

PSIA yetkilisi, kuruluşun güncel "Terörizm Bölgesel Durum" kataloğunda Türkiye bölümünde DEAŞ, PKK ve El-Kaide'ye ilişkin geçmiş ve güncel bilgilere yer verildiğini açıklamıştı. Ayrıca, PSIA'nın "2022 Uluslararası Terörizmin Durumu" grafiğinde Kasım 2022'de PKK'nın İstanbul İstiklal Caddesi'nde düzenlediği saldırının detaylarına da yer verilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa