Netanyahu’dan “Yahya Sinvar’ın evini kuşattık” iddiası

Gazze kasabı, bebek katili Binyamin Netanyahu, "Hamas'ın Gazze'deki lideri Sinvar'ın evinin kuşatıldığı" iddiasında bulundu. İşgalci, savaş ve insanlık suçlusu İsrail ordusu ise, özel kuvvetlerin Han Yunus kentinin merkezini kuşatmaya başladığını ileri sürdü.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
06 Aralık 2023 23:08
GÜNCELLEME
06 Aralık 2023 23:15
Netanyahu’dan “Yahya Sinvar’ın evini kuşattık” iddiası
MP
Mevlüt Peker Editör

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ın Han Yunus'taki evinin İsrail ordusu tarafından kuşatıldığını iddia etti. Bu bilgi, Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan bir açıklamayla duyuruldu. Netanyahu, Sinvar'ın evinin bir kalesi olmadığını ve yakalanmasının zaman meselesi olduğunu ifade etti.

Kızılhaç ile görüşme ve iletişim talebi

Netanyahu, Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Mirjana Spoljaric ile yaptığı görüşmeyi de paylaşarak, Kızılhaç yetkililerinin Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirleri ziyaret etmesi için Spoljaric'den Katar ile iletişime geçmesini istediğini aktardı.

İsrail ordusundan Han Yunus açıklaması

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, İsrail özel kuvvetlerinin Han Yunus kent merkezinde "ilk defa" savaştığı belirtildi. Açıklamada, özel kuvvetlerin yanı sıra diğer birliklerin de Han Yunus kent merkezini kuşatmaya başladığı ve bu bölgenin Hamas'ın lideri Yahya Sinvar ile İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf'ın bulunduğu yer olduğuna işaret edildi.

Han Yunus'un stratejik önemi

Han Yunus, Gazze'nin güneyinde yer alan ve denizden 4 kilometre içeride bulunan bir kent. Savaş öncesinde 207 bin nüfusuyla Gazze Şeridi'nin en yoğun nüfusa sahip ikinci bölgesi olarak bilinen Han Yunus, İsrail ordusu tarafından 1 Aralık'ta başlatılan saldırılar sonrası "askeri bölge" ilan edilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa