KJ Adams Jr. kimdir?

Kansas Üniversitesi'nde okuyan Amerikalı bir kolej basketbol oyuncusu olan KJ Adams Jr. kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
07 Aralık 2023 11:21
GÜNCELLEME
07 Aralık 2023 11:25
KJ Adams Jr. kimdir?
SM
Suat Mutlu

Austin, Teksas'ta büyüyen Adams, Westlake Lisesi'ne devam etti ve burada hem basketbol hem de lacrosse oynadı. Genç yaşta gösterdiği yeteneklerle dikkat çeken Adams, junior sezonunda maç başına 22.6 sayı, 6.7 ribaund ve 3.5 asist ortalamasıyla ön plana çıktı. Lise senesinde ise 25.0 sayı, 7.5 ribaund ve 4.1 asist ortalamalarıyla 6A All-State unvanını kazandı.

Kolej Kariyerine Kansas'ta Başlangıç

Çeşitli önemli üniversitelerden teklifler alan dört yıldızlı bir yetenek olarak değerlendirilen Adams, Baylor, Georgetown, Arkansas, Texas, Iowa, Texas Tech ve Oklahoma gibi seçenekleri arasından Kansas Üniversitesi'nde basketbol oynamaya karar verdi.

Kolejdeki İlk Sezonu ve 2022 Ulusal Şampiyonluk

Adams, freshman sezonunda Kansas'ın 40 maçından 37'sinde sahaya çıkarak ortalama 4.8 dakika, 1.0 sayı ve 0.8 ribaund performansı sergiledi. 2022 Ulusal Şampiyonluk maçında, North Carolina'ya karşı oynanan ve Kansas'ın 72-69 galip geldiği karşılaşmada, Adams, oyunun son anlarında savunma için sahaya sürülen isimlerden biri oldu.

Sophomore Sezonunda Parlıyor

Sophomore sezonuna Kansas Jayhawks'ın başlangıç küçük forveti olarak giren Adams, bu sezonki performansıyla Big 12 Most Improved Player ödülüne layık görüldü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa