Hunter Dickinson kimdir?

Kansas Üniversitesi'nde okuyan Amerikalı bir kolej basketbol oyuncusu olan Hunter Dickinson kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
07 Aralık 2023 11:32
GÜNCELLEME
07 Aralık 2023 11:51
Hunter Dickinson kimdir?
SM
Suat Mutlu

Michigan'dan Kansas'a transfer olan Hunter Dickinson, kariyerine yeni bir sayfa açıyor.

Lise Kariyeri ve Yüksek Başarılar

Hyattsville, Maryland'deki DeMatha Catholic High School'dan yetişen Dickinson, lise kariyerinde adından sıkça söz ettirdi. Washington Catholic Athletic Conference (WCAC) şampiyonluğunu kazandığı sophomore sezonunun ardından, junior sezonunda maç başına 17.6 sayı, 10.8 ribaund ve 2.5 blok ortalamasıyla dikkat çekti. Senesini WCAC şampiyonluğuyla tamamlayan Dickinson, All-Met Player of the Year ve WCAC Player of the Year gibi prestijli ödülleri de evine götürdü.

Michigan'a Yolculuk ve Parlıyan Yıldız

Dickinson, Michigan Üniversitesi'nde başladığı kolej kariyerine hızlı bir giriş yaptı. Freshman sezonunda, 13.0 sayı, 9.0 ribaund ve 1 blok ortalamasıyla takımına önemli katkı sağlayan genç oyuncu, Big Ten Freshman of the Week ödüllerini de sıkça topladı. İlk yılında takımını liderliğiyle sırtlayan Dickinson, Michigan'ın üç yıl üst üste All-Freshman takımına oyuncu kazandıran bir geleneği devam ettirmesine yardımcı oldu. Bu başarılarıyla birlikte, Dickinson Big Ten Freshman of the Year ödülüne layık görüldü ve kariyerine hızlı bir başlangıç yaptı.

Transfer Kararı ve Kansas'a Yeni Bir Başlangıç

Dickinson, kariyerine yeni bir yön vererek Kansas Üniversitesi'ne transfer oldu. 2023 Nisan ayında transfer portalına giren Dickinson, Mayıs ayında Kansas'a katılma kararı aldı. Villanova, Kentucky, Maryland ve Georgetown gibi önemli okullardan gelen tekliflere rağmen, Dickinson Kansas'a olan bağlılığını duyurdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa