Gedson Fernandes kimdir?

Süper Lig ekibi Beşiktaş'ın gözde futbolcularından, kariyeri, yeteneği ve kendine has futbol zekası ile milyonlarca taraftarı hayran bırakan Portekizli futbolcu Gedson Fernandes kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
07 Aralık 2023 17:31
GÜNCELLEME
07 Aralık 2023 17:32
Gedson Fernandes kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Gedson Carvalho Fernandes, 9 Ocak 1999 tarihinde São Tomé ve Príncipe'de doğan Portekizli profesyonel futbolcudur. Şu anda Süper Lig kulüplerinden Beşiktaş'ta orta saha oyuncusu olarak oynamaktadır.

Kariyeri

Gedson, kariyerine ilk defa Benfica'da başladı ve 2017 yılında A takımına yükseldi. Kısa sürede takımın önemli oyuncularından biri oldu ve 2018-19 sezonunda Primeira Liga şampiyonluğunda pay sahibi oldu. 2020 yılında ise İngiltere Premier League kulübü Tottenham Hotspur'a kiralandı, ancak burada beklenen etkiyi yaratamadı. 2021 yılında ise Benfica'ya döndü, ancak o sezon sezonunda Galatasaray'a kiralandı. Galatasaray'da başarılı bir sezon geçirdikten sonra, evvelsi sezonun ara devresinde  Beşiktaş'ın futbolcunun Benfica'dan bonservisini aldıktan sonra yarım sezon Çaykur Rizespor'a kiralandı. 2022-2023 yılında bu yana ise Kara Kartal'ın formasını terletmektedir.

Milli Takım kariyeri

Gedson, ayrıca Portekiz millî futbol takımının da bir üyesidir. U-17, U-19, U-20 ve U-21 millî takımlarında forma giydikten sonra, 2018 yılında A millî takıma çağrıldı. A millî takım ile ilk maçına ise 14 Kasım 2018 tarihinde Polonya karşısında çıktı.

Gedson, teknik ve taktik açıdan yetenekli bir orta saha oyuncusudur. Pas yeteneği, dripling becerisi ve oyun görüşü ile öne çıkan bir oyuncu olan Gedson, savunmaya da katkı sağlayabilmektedir.

Gedson Fernandes, şu anda siyah beyazlıların en önemli oyuncularından biridir. Takımın oyun kurmasında önemli bir rol üstlenen Gedson, aynı zamanda gol ve asist katkısıyla da takımına yardımcı olmaktadır.

Gedson Fernandes'in formasını giydiği takımlar;

  • Benfica 
  • Portekiz Milli Takımı
  • Tottenham Hotspur
  • Galatasaray
  • Çaykur Rizespor
  • Beşiktaş
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa