İsrail’in hedef aldığı sağlık ekipleri, yaralıları alamıyor

Gazze Avrupa Hastanesi Müdürü Yusuf el-Akkad, “Sağlık ekiplerimiz, İsrail tarafından hedef alındığı için yaralılara ulaşamıyor” dedi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
09 Aralık 2023 19:01
GÜNCELLEME
09 Aralık 2023 19:09
İsrail’in hedef aldığı sağlık ekipleri, yaralıları alamıyor
MP
Mevlüt Peker Editör

Gazze Şeridi'ndeki Gazze Avrupa Hastanesi Müdürü Yusuf el-Akkad, İsrail'in saldırıları nedeniyle bazı yaralıların hastaneye ulaşamadığını ve sağlık ekiplerinin hedef alınarak yaralılara ulaşamadığını ifade etti.

Felaket durumu hastanede yer bulunmuyor

Gazze'nin güney kesiminde yer alan Han Yunus kentinde bulunan Gazze Avrupa Hastanesi'nin Müdürü Akkad, yaptığı açıklamada hastane içinde ve bölgedeki yaralıların durumunu açıkladı. Akkad, "Hastanedeki durumlar felaket ötesi. Yatak yetersizliği nedeniyle yüzlerce yaralı ve hasta yerlerde yatmak zorunda kalıyor." dedi ve hastanenin her dakika onlarca hasta kabul ettiğini ve kapasitesinin yetersiz olduğunu belirtti.

Yaralılar sokaklarda kalıyor

Gazze Avrupa Hastanesi'nin, Gazze'nin dört bir yanından yaralıların sevk edildiği bir ihtisas hastanesi olduğunu belirten Akkad, İsrail saldırıları nedeniyle hastaneye ulaşamayan çok sayıda yaralının sokaklarda kaldığını söyledi. Sağlık ekiplerinin de hedef alınarak yaralılara ulaşamadığını ifade etti.

Sağlık ekipleri hedefte

Müdür Akkad, İsrail ordusunun sağlık ekiplerini hedef aldığını ve bu nedenle hastaların gereken acil yardımı alamadığını aktardı. İsrail'in yolları tanklarla kestiğini ve bu durumun hastane personelinin hastaneye ulaşmasını engellediğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa