Gazze’de can kaybı: 17.700

BMGK’da ABD korumasına alınan İsrail, Gazze’de 20 korkunç katliam yaptı. Can kaybı 17.700’e yükseldi. Keskin nişancılar iki sağlık personelini ve çok sayıda hamile kadını öldürdü.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
09 Aralık 2023 20:48
GÜNCELLEME
09 Aralık 2023 20:51
Gazze’de can kaybı: 17.700
MP
Mevlüt Peker Editör

Gazze Şeridi'nde İsrail'in devam eden saldırılarının yol açtığı trajedi derinleşiyor. Son 24 saat içinde hayatını kaybedenlerin sayısı 213 artarak 17 bin 700'e yükseldi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in saldırılarına dair korkunç verileri paylaştı. Son 24 saat içinde İsrail saldırılarının 213 Filistinliyi öldürdüğünü ve 2 bin 300 yaralının hastanelere sevk edildiğini belirtti. 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 17 bin 700'e, yaralananların sayısı ise 48 bin 780'e ulaştı.

Kudra, son saatlerde İsrail güçlerinin Gazze'de 20 korkunç katliam gerçekleştirdiğini ve bu saldırılarda ailelerin tamamen yok edildiğini aktardı. İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki suçlarının ve soykırımın sınırları aştığını ve insani bir felakete yol açtığını vurguladı. ABD ve Avrupa'nın Filistin varlığını sona erdirmeye yönelik desteğinin insanlık dışı olduğunu ifade etti.

Gazze Avrupa Hastanesi bölgesinde bir ambulansın hedef alınması sonucu 2 sağlık görevlisinin yaralandığını ve ambulansta hasar meydana geldiğini de ekleyen Kudra, bugüne kadar 57 ambulansın hedef alındığını bildirdi.

Ayrıca, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki hastaneleri kuşatmaya devam ettiğini ve sağlık personeline saldırdığını belirten Kudra, hastaların ölüme terk edildiğini dile getirdi.

Sağlık personelinin alıkonulmasına da değinen Kudra, İsrail güçlerinin 36 sağlık personelini hala alıkoymaya devam ettiğini ve sağlık kuruluşlarını hedef aldığını, bu nedenle 295 sağlık personelinin öldüğünü ve yüzlercesinin yaralandığını kaydetti. Kudra, Gazze Şeridi'ne sağlık desteği çağrısında bulundu ve yaralıların tahliye edilmesinin hala zor olduğunu ve yüzlercesinin ölüme terk edildiğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.