Saffet Sancaklı MHP'den istifa etti

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin istifa etmesini istediği MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, “Liderimiz Devlet Bahçeli’ye bağlılığım tavizsiz devam edecek” diyerek istifa ettiğini duyurdu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
09 Aralık 2023 21:13
GÜNCELLEME
09 Aralık 2023 21:31
Saffet Sancaklı MHP'den istifa etti
MP
Mevlüt Peker Editör

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Cumhur İttifakı ile ilgili sözleri sebebiyle istifa etmesini istediği MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, sosyal medya platformu X’teki @saffetsancakli hesabından paylaşımda bulunarak, istifa ettiğini duyurdu.

Saffet Sancaklı, yerel seçim sürecinde Cumhur İttifakını ve MHP’yi her türlü tezvirat ve spekülasyondan uzak tutmak için, mensubu olmaktan şeref duyduğunu belirttiği Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) üyeliğinden; lideri Devlet Bahçeli’nin talimatı doğrultusunda istifa ettiğini belirtti.

Saffet Sancaklı, “Milliyetçi Hareket Partisine ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beye bağlılığımın tavizsiz bir şekilde devam edeceğini bildirir, kamuoyuna saygılarımı sunarım.” dedi.

Ne olmuştu?

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Kocaeli'de Milliyetçi Hareket Partisi’ne en az bir belediye verilmesi gerektiği yönünde yaptığı açıklamaya tepki göstermiş ve "Futbol hayatında 3 büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir.” ifadesini kullanmıştı.

Saffet Sancaklı, AK Parti’ye rest çekmişti

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde MHP’ye en az bir belediye verilmemesi durumunda, seçim sürecinde ve seçim çalışmalarında yer almayacağını belirterek, MHP Kocaeli teşkilatının da aynı şekilde seçim çalışmalarına katılmayacağını savunmuş ve Cumhur İttifakı’nın Kocaeli’de en az 4-5 belediyeyi kaybedeceğini iddia etmişti.

Değerlendirmeleri Cumhur İttifakı duruşuna aykırı olarak görülen Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı şunları kaydetmişti:

"Bu dönem MHP’ye en azından bir belediye vermezlerse, beni seçim sürecinde ve seçim çalışmalarında Kocaeli’de göremezler. Tabanımız bunu anlar. Bunu çok iyi anlayacak olan teşkilatlarımız emin olun sahada olmayacaktır. Cumhur ittifakı Kocaeli’de en az 4-5 belediyeyi kaybeder. Bu sefer umdukları gibi olmaz.”

Bahçeli, Sancaklı'nın istifasını istemişti

Tüm bu gelişmelerin ardından Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın yürüyüşüne zarar verebilecek en küçük eylem ya da açıklamaya tahammül göstermeyeceğini bir kez daha ortaya koyarak, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'dan istifa etmesini istemişti.

Etiketler Saffet Sancaklı
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.