İsrail, 2 kadın gazeteciyi öldürdü

İsrail'in Gazze'de düzenlediği hava saldırısında 2 kadın gazeteci daha hayatını kaybetti. Ölen gazeteci sayısı 9’u kadın, 84’e yükseldi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
09 Aralık 2023 22:06
GÜNCELLEME
09 Aralık 2023 22:11
İsrail, 2 kadın gazeteciyi öldürdü
MP
Mevlüt Peker Editör

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden hava saldırılarında, Han Yunus ve Gazze şehirlerinde görev yapan iki kadın gazeteci daha hayatını kaybetti.

Gazze'deki hükümetin basın ofisi tarafından yapılan resmi açıklamada, Filistinli kadın gazeteci Ula Atallah'ın İsrail savaş uçaklarının Gazze kentinin doğusundaki Ed-Derc Mahallesi'nde düzenlediği saldırı sonucu bir akrabasının evinde yaşamını yitirdiği belirtildi.

Aynı evde bulunan diğer aile üyelerinin de saldırıda hayatını kaybettiği bilgisi yerel kaynaklar tarafından doğrulandı. Ula Atallah, daha önce Anadolu Ajansı (AA) muhabiri olarak görev yapmış ve çeşitli yerel ve uluslararası basın kuruluşlarında çalışmış bir gazeteciydi.

Ayrıca, Filistin Gazeteciler Sendikası da İsrail'in Han Yunus kentine düzenlediği hava saldırısında gazeteci Dua el-Cebbur'un, eşi ve çocuklarıyla birlikte hayatını kaybettiğini açıkladı. Dua el-Cebbur, yerel bir medya kuruluşu olan "Medya Gözü Ağı"nda görev yapıyordu.

Bu son olaylarla birlikte, İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden basın mensuplarının sayısı 9'u kadın toplamda 84'e yükselmiş oldu.

Filistin hükümeti ise dün yaptığı açıklamada, İsrail saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 82 gazetecinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.