Melek Çetinkaya kimdir?

FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan Taha Furkan Çetinkaya'nın annesi Melek Çetinkaya, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Melek Çetinkaya? Neden gözaltına alınmıştı? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol
YAYINLAMA
10 Aralık 2023 12:15
GÜNCELLEME
10 Aralık 2023 14:56
Melek Çetinkaya kimdir?
HA
Hande Akyol

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle müebbet hapse çaptırılan Taha Furkan Çetinkaya'nın annesi Melek Çetinkaya, bir televizyon kanalında yayınlanan programa katılmış ve Türkiye kendisini o sayede tanımıştı.

Fethullahçı Terör Örgütünün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin 2'si er, 70'i Hava Harp Okulu öğrencisi olan 72 sanığın yargılanmasıyla gündeme gelen davada  Taha Furkan Çetinkaya da yer alıyordu.

Serbest bırakıldı

Mahkemenin kararı sonrası müebbet hapis cezası alan öğrencilerden Taha Furkan Çetinkaya'nın annesi Melek Çetinkaya önce adalet yürüyüşü yapmış, daha sonra çeşitli platformlarda gündeme gelerek Harbiyeli öğrencilerin darbe girişiminde bulunmadığını ve verilen mahkeme kararının doğru olmadığını ifade etmişti.

Yaptığı yürüyüş ve söylemler nedeniyle gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Melek Çetinkaya daha sonra serbest bırakıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa