Utku Reyhan kimdir?

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara İl Başkanı olan Utku Reyhan kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
10 Aralık 2023 14:57
GÜNCELLEME
10 Aralık 2023 15:01
Utku Reyhan kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

1985 yılında Rize-Çamlıhemşin doğumlu olan Utku Reyhan, ilk ve ortaöğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü'nden mezun oldu. Halen Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

2002 yılından bu yana Türkiye'nin önemli siyasi partilerinden biri olan İşçi Partisi'nin (Vatan Partisi) çeşitli kademelerinde aktif görevler üstlenen Reyhan, İşçi Partisi Öncü Gençlik'te Ankara İl Başkanlığı, MYK Üyeliği ve Genel Sekreterlik gibi önemli pozisyonlarda bulundu. Türkiye Gençlik Birliği'nin kuruluş sürecinde sözcülük görevini üstlendi ve ilerleyen yıllarda TGB'de Ankara İl Başkanlığı ile Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

2010 yılında İşçi Partisi 8. Genel Kurultayı'nda Merkez Karar Kurulu üyeliğine seçilen Reyhan, ilerleyen yıllarda Ankara İl Sekreterliği ve 2013 yılında gerçekleştirilen 9. Genel Kurultay'da Örgütlenme Bürosu Başkanlığı görevlerini üstlenerek Genel Başkan Yardımcılığı'na getirildi.

Milli Anayasa Hareketi'nin (MAH) kuruluşunda yer alan ve genel sekreterlik görevini yürüten Reyhan, Vatan Partisi'nin 10. Kurultayı'ndan sonra Genel Sekreterlik görevine getirildi. Bu görevi 27 Kasım 2020 tarihine kadar sürdü.

Utku Reyhan, 12 Nisan 2021 tarihinde Vatan Partisi Başkanlık Kurulu'na seçilerek yeniden Genel Başkan Yardımcısı oldu. Reyhan, aynı zamanda Ulusal Strateji Merkezi Başkanlığı, Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanlığı ve Propaganda Bürosu Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Aydınlık Gazetesi'nde haber müdürlüğü de yapan Utku Reyhan, halen Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara İl Başkanı olarak görevine devam etmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa