Eric Bailly kimdir?

Genelde stoper olarak oynamasına rağmen sağ bek olarak da oynayabilen, Süper Lig ekibi Beşiktaş'ta forma giymekte olan Eric Bailly kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
10 Aralık 2023 16:58
GÜNCELLEME
10 Aralık 2023 17:03
Eric Bailly kimdir?
SM
Suat Mutlu

Eric Bertrand Bailly, Fildişi Sahilli millî futbolcu olarak tanınan bir sporcu olup, genellikle stoper pozisyonunda oynamasına rağmen sağ bek olarak da görev alabilmektedir. Şu anda Süper Lig ekibi Beşiktaş'ta forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri:

Bailly'nin futbol kariyeri İspanya'nın Espanyol takımında başladı ve buradaki başarılı performansıyla Villarreal'e transfer oldu. Daha sonra, Haziran 2016'da Manchester United'a katılarak önemli başarılar elde etti. 2017'de, Manchester United formasıyla UEFA Avrupa Ligi, EFL Cup ve FA Community Shield zaferleri yaşadı. 2022'de Ligue 1 ekibi Marsilya'ya kiralanan Bailly, 2023'te Süper Lig ekibi Beşiktaş ile anlaşarak Türk futboluna adım attı.

Uluslararası Kariyer:

Fildişi Sahili millî takımında da boy gösteren Bailly, 2015'ten bu yana 40'tan fazla uluslararası maça çıkarak, 2015 Afrika Uluslar Kupası'nın kazanılmasına katkı sağladı. Ayrıca, Bailly, 2020 Olimpiyatları ve iki Afrika turnuvasında da millî takım formasını temsil etti.

Beşiktaş'a Transferi:

4 Eylül 2023 tarihinde Beşiktaş'a transfer olan Bailly, kulüp tarafından yapılan açıklamada, "Fildişili defans oyuncusu Eric Bailly’nin nihai transferi hususunda Manchester United ile anlaşmaya varıldığı" belirtildi. Bailly, Beşiktaş'ta 30 numaralı formayı giyecek ve kulübü için önemli hizmetlerde bulunması beklenmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa