İsrail, bıraktığı esirleri yargılıyor!

Filistin Esir İşleri Heyeti, İsrail’in, serbest bırakılan esirleri yargılayarak “Esir Takası Mutabakatı”nı ihlal ettiğini duyurdu.
Mevlüt Peker
|
11 Aralık 2023, Pazartesi - 19:01
İsrail, bıraktığı esirleri yargılıyor!

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Esir İşleri Heyeti, İsrail'in esir değişim anlaşmasını bozduğunu duyurdu. İsrail'in, hapishaneden serbest bırakılan Filistinli Fedva Hamade'yi eski bir dava nedeniyle yeniden yargıladığı bildirildi.

Esir İşleri Heyeti'ne göre, Kasım ayında Hamas ile İsrail arasında yapılan 7 günlük insani ateşkes sürecinde gerçekleşen esir değişimi sonucu serbest bırakılan Fedva Hamade, bugün Hayfa Sulh Mahkemesi'nde gıyaben yargılandı.

Mahkemede, Fedva Hamade'nin hapishanedeyken iddia edilen ihlaller nedeniyle, resmi bir değişim anlaşmasıyla serbest bırakılmasına rağmen yargılanması gerektiği belirtildi.

Hakim, bugünkü duruşmada Fedva Hamade'nin hükmünü açıklamadan önce avukatıyla bir sonraki duruşmaya gelmesini emretti.

Esir İşleri Heyeti, İsrail'in Fedva Hamade'yi yargılayarak son esir takası anlaşmasının şartlarını ihlal ettiğini ifade etti. Heyet, Hayfa'daki durumun Hamade ve esir takasıyla serbest bırakılan diğer kişilere karşı bir hukuki çelişki oluşturduğunu belirtti. Heyet, bu durumun esir değişimiyle serbest bırakılanların dosyalarının hala İsrail mahkemelerinde dolaşması anlamına geldiğini ve dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Doğu Kudüs'ün Sur Bahir beldesinden olan 35 yaşındaki Filistinli Fedva Hamade, 2017'de tutuklanmış ve 10 yıl hapis ile 30 bin şekel (yaklaşık 8 bin dolar) para cezasına çarptırılmıştı. Evli ve beş çocuk annesi Fedva Hamade, Kasım ayında Hamas ile İsrail arasında yapılan insani ara anlaşması kapsamında serbest bırakılmıştı.

İsrail ile Hamas arasındaki esir takası anlaşmasına göre, Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir ve İsrail hapishanelerinden 240 Filistinli esir serbest bırakıldı. İsrail ordusu, insani aranın bitiminden hemen sonra Gazze'ye yönelik saldırılarına yeniden başladı.

http://ankaramasasi.com/haber/2114144/israil-biraktigi-esirleri-yargiliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.