Gazze’deki hükümet: İsrail 86 gazeteciyi gerçekler nedeniyle öldürdü

Gazze'deki hükümetten yapılan açıklamada, terör örgütü İsrail’in 86 gazeteciyi öldürmesinin nedenini, “gerçekleri gizleme çabası” olarak açıkladı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
12 Aralık 2023 18:41
GÜNCELLEME
12 Aralık 2023 18:45
Gazze’deki hükümet: İsrail 86 gazeteciyi gerçekler nedeniyle öldürdü
MP
Mevlüt Peker Editör

Gazze'de yaşanan son olaylarda, bölgenin hükümet yetkilileri, İsrail ordusunu son zamanlarda artan bir şiddet eylemiyle suçladı. Bu suçlamalar, Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana 86 gazetecinin öldürülmesine odaklandı. Gazze hükümetinin Medya Ofisi, İsrail'in gazetecilere yönelik bu eylemlerinin, bölgenin gerçeklerini uluslararası kamuoyundan saklama girişimi olduğunu belirtti.

Medya Ofisi, basın kuruluşlarına ve sendikalara, alıkonulan gazetecilerin serbest bırakılması için İsrail üzerinde baskı yapmaları çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde gerçekleşen çatışmalar sırasında gazetecileri hedef aldığı, bu durumun gazetecilere karşı bir korkutma ve susturma taktiği olarak değerlendirildiği ifade edildi. Açıklamada, Filistinli gazetecilerin, İsrail'in sivil, çocuk ve kadınlara yönelik işlediği iddia edilen suçları ortaya çıkarmada önemli bir rol oynadığı vurgulandı.

Medya Ofisi, İsrail'in, gazetecilerin haber yaparken sahip olduğu yasal dokunulmazlıkları ihlal ederek, altı gazeteciyi alıkoyduğunu iddia etti. Filistinli gazetecilerin, İsrail'in kadın ve çocuklara yönelik suçlarını ifşa etme çabaları da açıklamada yer aldı.

Gazze'deki Filistin hükümeti, İsrail'in gazetecilere yönelik bu eylemlerini şiddetle kınadı. Uluslararası basın kuruluşları ve sendikalara yönelik çağrıda, İsrail'in bu suçlarını kınamaları ve tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için baskı yapmaları istendi. Dün yapılan bir açıklamada ise, İsrail ordusunun saldırıları sonucu Gazze'de iki gazetecinin daha hayatını kaybettiği ve böylece öldürülen gazetecilerin sayısının 86'ya yükseldiği duyuruldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa