Doktorları bile şaşkına çeviren hamilelik: Bağırsaklarından bebek çıktı

Mide ve karın ağrıları nedeniyle hastaneye başvuran bir kadın, 5 buçuk aylık hamile olduğunu öğrenince büyük bir sürprizle karşılaştı. Yapılan taramalar sonucunda, bebeğin annenin rahmi yerine bağırsaklarında geliştiği ortaya çıktı.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
12 Aralık 2023 18:45
GÜNCELLEME
12 Aralık 2023 18:58
Doktorları bile şaşkına çeviren hamilelik: Bağırsaklarından bebek çıktı
HM
Haber Merkezi Editör

Olay, Fransa'nın denizaşırı topraklarından Hint Okyanusu'ndaki Reunion Adası'nda meydana geldi. 

Edinilen bilgiye göre, 37 yaşındaki kadın, mide krampları ve aşırı şişkinlik şikayetleriyle doktora başvurduğunda, hayatının şokunu yaşadı. 

Yapılan kontrollerde, kadının 23 haftalık hamile olduğu ancak bebeğin rahminde değil bağırsaklarında büyüdüğü belirlendi. Bu olay, nadir görülen bir vakaydı ve New England Journal of Medicine dergisinde detaylı bir makaleyle yayımlandı.

Doktorlar, 10 gündür şiddetli mide ve karın ağrıları yaşayan kadına dış gebelik teşhisi koydu. Ancak taramalar, "normal boyda ve şekilde" bir fetüsün kadının karın boşluğunda, bağırsaklarının yanında büyüdüğünü gösterdi. Uzmanlar, bu tür gebeliklerin çok nadir görüldüğünü belirtiyorlar.

Bebek sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi

Bebek, hayati organları tutan Periton boşluğundaydı ve plasenta pelvisin üst kısmına bağlıydı. "Dış gebelik" olarak adlandırılan bu tıbbi durum genellikle ölümcül olabiliyor. 

Ancak doktorlar, bebeği 29 haftalıkken sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmeyi başardılar. Anne ve bebek, üç ay içinde hastaneden taburcu oldu.

Makalede, 37 yaşındaki kadının daha önce iki çocuğu olduğu ve önceki gebeliğinde düşük yaşadığı bilgisine yer verildi. Bu olay, tıbbın nadir ve karmaşık durumlarla başa çıkma yeteneğini bir kez daha ortaya koydu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa