Harvard, siyonist baskılara direniyor!

ABD'nin en prestijli üniversitelerinden Harvard, Filistin konusunda siyonist baskılara karşı direnmeye devam ediyor. Antisemitik faaliyetlere izin verdiği ileri sürülen Harvard Üniversitesi yönetimi, alçak baskılara boyun eğmeyerek, Rektör Claudine Gay'i görevinde tutma yönünde karara vardı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
12 Aralık 2023 19:04
GÜNCELLEME
12 Aralık 2023 19:23
Harvard, siyonist baskılara direniyor!
MP
Mevlüt Peker Editör

ABD'nin Massachusetts eyaletinde bulunan Harvard Üniversitesi yönetimi, Rektör Claudine Gay'in görevde kalacağını açıkladı. Bu karar, Gay'in ABD Kongresi'nde antisemitizmle ilgili bir oturumda yaptığı açıklamalar nedeniyle aldığı tepkilerin ardından geldi.

Üniversite tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rektör Gay'in, okul kampüsünde Filistin'i destekleyen gösterilere yönelik "düşünce özgürlüğü" çerçevesindeki değerlendirmeleri nedeniyle eleştirildiği belirtildi. Ancak, yönetim bu eleştirilere rağmen Gay'in görevine devam edeceğini duyurdu. Açıklamada, Gay'in topluluk iyileşmesine ve karşılaşılan ciddi toplumsal sorunların ele alınmasında doğru lider olduğuna dair güvenin teyit edildiği ifade edildi.

Üniversite yönetimi, bu kararıyla, bağışçılar ve bazı siyasetçilerin yoğun baskısına karşın, düşüncelerin özgürce tartışılmasına destek verdiğini gösterdi. The Harvard Crimson gazetesinde yer alan bir haberde, 600'den fazla öğretim üyesinin, temmuz ayında göreve başlayan ilk siyahi rektör Gay'in görevde kalmasını isteyen ortak bir dilekçe imzaladıkları belirtildi.

ABD Kongresi Eğitim ve İş Gücü Komisyonu'nda düzenlenen bir oturumda, Harvard Üniversitesi, Pensilvanya Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) rektörleri, kampüslerinde antisemitizm olaylarına ilişkin yaklaşımlarını anlattı. Rektör Gay, Magill ve Kornbluth, oturumda saatler boyunca antisemitizmle ilgili konuları ele aldı ve Müslüman karşıtlığı ile her türlü nefrete karşı mücadele edeceklerini ifade etti. Ancak, bu ifadelerin ardından yoğun eleştiri ve baskı altında kalarak istifaya zorlandılar. Özellikle Magill, ifade özgürlüğünü savunmasının ardından eleştiriler nedeniyle istifa etmek zorunda kaldığını duyurdu.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa