İsrail hastaneyi basıp personeli sorguladı

Terör örgütü İsrail’in savaş suçlusu ordusu, baskın düzenlediği Kemal Advan Hastanesindeki tüm sağlık personelini alıkoyarak tek tek sorguladı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
12 Aralık 2023 19:44
GÜNCELLEME
12 Aralık 2023 19:49
İsrail hastaneyi basıp personeli sorguladı
MP
Mevlüt Peker Editör

Gazze Sağlık Bakanlığı, bölgedeki bir hastaneye İsrail güçlerinin baskın düzenlediğini ve hastane personelini alıkoyarak sorguladığını bildirdi. Beyt Lahiya'da bulunan Kemal Advan Hastanesi'ne yapılan bu baskında, Hastane Müdürü Ahmed el-Kahlut ve sağlık personelinin, dahil olduğu alıkonulma olayı gerçekleşti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin hastaneyi kuşatarak hedef aldığı ve personeli tehdit altında sorguladığı belirtildi. Özellikle, hastanenin doğum ve kadın hastalıkları bölümünün vurulduğu ve bu saldırıda iki kadının çocuğuyla birlikte hayatını kaybettiği, bir kadının ise yaralandığı ve ayağının kesildiği ifade edildi.

6 Aralık'ta açıklama yapan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, "Gazze Şeridi'nin kuzeyine giren İsrail işgal ordusu, zorla, tanklarla ve terör estirerek Kamal Advan Hastanesini hizmet dışı bıraktı." bilgilendirmesinde bulunmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa