Salim Ensarioğlu kimdir?

Zaza asıllı Türk siyasetçi ve XIX., XX. ve XXI. Dönem Diyarbakır Milletvekilliği yapmış olan Salim Ensarioğlu kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
13 Aralık 2023 10:42
GÜNCELLEME
13 Aralık 2023 10:47
Salim Ensarioğlu kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Mehmet Selim Ensarioğlu, 1955 yılında Dicle'de doğmuştur. Lise mezunu olan Ensarioğlu, kariyerine serbest inşaat müteahhitliği, madencilik ve çiftçilik alanlarında başlamıştır. Dicle İl Genel Meclisi Üyeliği ile başlayan siyasi kariyeri, XIX., XX. ve XXI. Dönem Diyarbakır Milletvekilliği ile devam etmiş ve 51-52 ve 54. Hükûmetlerde Devlet Bakanlığı görevini üstlenmiştir.

Bakanlık döneminde, bölge nüfusunun artmasına dair duyduğu endişeyi dile getiren Ensarioğlu, nüfus planlamasına yönelik önemli bir raporun imzalanmasını reddetmiştir. Bu rapor, üç çocuktan fazla çocuğa sahip olanlara cezai müeyyide önerirken, az çocuğu olanları teşvik etmeyi öneriyordu. Cumhuriyet tarihinde bir MGK raporunun Bakanlar Kurulu tarafından iade edilmesinde önemli bir rol oynayan Ensarioğlu, cesur duruşuyla dikkat çekmiştir.

2010 yılında Demokrat Parti'den istifa eden Ensarioğlu, 2011 genel seçimlerinde Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili adayı olmuş, ancak seçilememiştir. 2018 seçimlerinde ise İYİ Parti'den Diyarbakır milletvekili adayı olmuş, fakat tekrar seçilememiştir. Günümüzde İYİ Parti Başkanlık Divanı üyesi ve Ortadoğu Politikaları Başkanı olarak aktif bir rol üstlenmektedir.

2023 seçimlerinde ise İstanbul II. Bölge İYİ Parti milletvekili adayı olarak gösterilen Ensarioğlu, büyük destek alarak seçilmiştir. Türk siyasetindeki uzun soluklu kariyeri ve çeşitli görevlerdeki deneyimiyle bilinen Ensarioğlu, İYİ Parti'nin güçlü isimlerinden biri olarak hizmet vermektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa