Terry Crews kimdir?

Amerikalı aktör, televizyon sunucusu ve eski futbolcu olan Terry Crews kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
13 Aralık 2023 11:29
GÜNCELLEME
13 Aralık 2023 11:56
Terry Crews kimdir?
CS
Canan Salman Editör

30 Temmuz 1968 doğumlu Amerikalı aktör, televizyon sunucusu ve eski futbolcu Terry Alan Crews, çok yönlü bir kariyere sahip bir isimdir. UPN/CW yapımı Everybody Hates Chris'te (2005–2009) Julius Rock, Fox ve NBC sitcomu Brooklyn Nine-Nine'da (2013–2021) Terry Jeffords rolleriyle tanınmaktadır. Crews, aynı zamanda BET reality şovu The Family Crews'un (2010–2011) yıldızı olmuş ve 2014-2015 yılları arasında Who Wants to Be a Millionaire'ın ABD versiyonunu sunmuştur.

NFL'de Los Angeles Rams, San Diego Chargers ve Washington Redskins için savunma oyuncusu olarak da sahaya çıkan Crews, kadın hakları savunucusu ve cinsiyetçiliğe karşı bir aktivist olarak tanınır. Ailesinin şiddet dolu bir baba tarafından yaşadığı zorlukları paylaşan Crews, #MeToo hareketi sırasında cinsel saldırı hikayelerini paylaşan kişiler arasında 2017'de Time Yılın Kişisi seçildi.

Erken Yaşam ve Eğitim

Terry Crews, Flint, Michigan'da Patricia Ann (Simpson) ve Terry Crews'un oğlu olarak dünyaya geldi. Üç kardeşin ortancası olarak, katı bir Hristiyan evinde büyüdü ve genellikle annesi tarafından yetiştirildi. Babası alkolik ve annesine karşı şiddet uygulayan biriydi. Crews, büyük teyzesinden aldığı bir flüt ile müzikle tanıştı ve sekiz yıl boyunca ders aldı. Sanat bursuyla Western Michigan University'e giden Crews, burada futbol takımına katılana kadar bir yıl boyunca sanat üzerine eğitim aldı.

Aktörlük Kariyeri ve Diğer Girişimler

NFL kariyerini sonlandırdıktan sonra 1997 yılında Los Angeles'a taşınan Crews, oyunculuk kariyerine odaklandı. İlk olarak 1999'da Battle Dome adlı televizyon şovunda rol alarak oyunculuk kariyerine başladı. Bu süreçte Old Spice gibi markaların reklamlarında, filmlerde ve müzik videolarında yer aldı. Başarılı bir çıkışını, Ice Cube ile birlikte rol aldığı Friday After Next (2002) filmiyle elde etti. Ardından Everybody Hates Chris'te Julius Rock karakteriyle geniş kitleler tarafından tanındı.

Crews, genellikle komik karakterleri canlandırmış ve fiziksel yapısını kullanarak bu konuda büyük başarı elde etmiştir. Aynı zamanda America's Got Talent'in sunuculuğunu üstlenmiş ve farklı girişimlerde bulunmuştur. Özellikle Amen & Amen adlı tasarım şirketini kuran Crews, mobilya tasarımı ve film yapımı gibi alanlarda da başarılı bir girişimci olarak kendini kanıtlamıştır.

Kişisel Hayat ve Aktivizm

Crews, eşi Rebecca King ile birlikte dört kız ve bir oğlu olan bir aile babasıdır. Kendisi gibi aktör olan oğlu Isaiah Crews ile birlikte bir torunları vardır. Crews, ciddi bir Hristiyan olarak bilinir ve kişisel gelişime büyük önem verir. Ayrıca, 2014 yılında yayımlanan otobiyografisi "Manhood: How to Be a Better Man or Just Live with One" ile uzun süredir devam eden pornografi bağımlılığından ve bu süreci nasıl atlattığından açıkça bahsetmiştir. Crews, cinsel saldırı kurbanı olarak ortaya çıktığı için Time Yılın Kişisi ödülüne layık görülmüş ve cinsel saldırıya karşı açıkça konuşan "Silence Breakers" grubuna dahil edilmiştir.

Aktif bir sosyal medya kullanıcısı olan Crews, 2021 yılında Ethereum tabanlı $POWER adlı kripto parayı duyurarak dijital varlık dünyasına adım atmıştır. Ayrıca, birçok kitap ve çocuk kitabının yazarı olan Crews, sanat ve tasarım konularında da yeteneklerini sergilemektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa