Chelsea Peretti kimdir?

Amerikalı komedyen, oyuncu, televizyon yazarı, şarkıcı ve söz yazarıdır. En çok Brooklyn Nine-Nine adlı komedi dizisindeki Gina Linetti rolüyle tanınan Chelsea Peretti kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
13 Aralık 2023 12:05
GÜNCELLEME
13 Aralık 2023 12:46
Chelsea Peretti kimdir?
CS
Canan Salman Editör

20 Şubat 1978 doğumlu Amerikalı komedyen, aktris, televizyon yazarı, şarkıcı ve şarkı yazarı Chelsea Peretti, Brooklyn Nine-Nine'daki Gina Linetti rolüyle en çok tanınan isimlerden biridir. Parks and Recreation, Saturday Night Live ve Kroll Show gibi farklı TV dizilerine de senaryo yazmıştır.

Erken Yaşam ve Eğitim

Peretti, Oakland, California'da Amanda Cherkin ve Gene Peretti çiftinin kızı olarak dünyaya gelmiştir. Babası İtalyan ve İngiliz kökenlidir, annesi ise Yahudi'dir. Üvey annesi ise Afrikalı-Amerikalıdır. Oakland'da büyümüştür ve internet girişimcisi Jonah Peretti'nin kız kardeşidir.

Chelsea Peretti, Oakland'daki The College Preparatory School'a devam etmiş ve 1996 yılında Columbia Üniversitesi'ne bağlı Barnard College'a gitmek üzere New York City'ye taşınmıştır. Öğrenim hayatı sırasında, junior yılında Royal Holloway, University of London'da bir yıl geçirmiştir. 2000 yılında mezun olmuştur. İlkokulu Brooklyn Nine-Nine meslektaşı Andy Samberg ile, ortaokulu ise komedyen Moshe Kasher ile birlikte geçirmiştir.

Kariyer

Yazı
Peretti, The Village Voice, Details, Playgirl, Jest ve American Theatre Magazine gibi dergilere ve The Huffington Post gibi çevrimiçi yayınlara yazılar yazmıştır.

Televizyon
Los Angeles'a taşındıktan sonra Peretti, Kroll Show, Louie, The Sarah Silverman Program, TruTV Presents: World's Dumbest..., ve Tosh.0 gibi programlarda görünmüştür. Ayrıca, Lopez Tonight'ın bir bölümünde Prop 8 hakkında yerel vatandaşları röportaj yaparak konuk muhabir olarak yer almıştır. Parks and Recreation'ın dördüncü sezonunda hikaye editörü olarak görev almıştır.

Diğer Medya
New York'ta Variety SHAC adlı komedi grubuyla kısa filmler yapmıştır. Ayrıca, çeşitli podcast'lere konuk olmuş ve 2012 yılında kendi çağrı podcast'i olan Call Chelsea Peretti'yi başlatmıştır.

2013'ten 2019'a kadar, Peretti, NBC'nin dedektif/polis komedisi Brooklyn Nine-Nine'da Gina Linetti rolüyle düzenli bir oyuncu olmuştur. Ancak, 2018 yılında şovdan ayrılacağını açıklamıştır. Ayrılış bölümü "Four Movements" olmuş, ancak sezon ilerledikçe "Return of the King" adlı bölümde konuk olarak geri dönmüş ve finalde de yer almıştır.


Peretti, New York'tayken Andrea Rosen, Heather Lawless ve Shonali Bhowmik ile birlikte 2004 yılında oluşturduğu Variety SHAC adlı komedi grubuyla kısa filmler yapmıştır. Ayrıca, Doug Loves Movies, How Did This Get Made?, WTF with Marc Maron, You Made It Weird with Pete Holmes, The Todd Glass Show, The Lavender Hour, The Bone Zone with Brendon Walsh and Randy Liedtke ve Comedy Bang! Bang! gibi podcast'lerde birçok kez konuk olmuştur. 2012 yılında kendi çağrı podcast'i olan Call Chelsea Peretti'yi başlatmıştır.

Temmuz 2010'da, Variety dergisi Peretti'yi "2010'da İzlenmesi Gereken On Komedyen" listesine almıştır. Paste dergisi, Twitter hesabını 2014'ün "En İyi 75 Twitter Hesabı" listesinde 75. sıraya koymuştur.

21 Nisan 2020'de Peretti, kahve üzerine bir müzikal komedi konsept albümü olan "Foam and Flotsam"ı Reggie Watts, Terry Crews ve Juliette Lewis gibi konuklarla birlikte Kool Kojak ile birlikte yayımlamıştır. Albümle aynı dönemde "Late" ve "Oatmilk" adlı iki müzik videosu da yayınlamıştır. Müzik tarzı, "capcanlı ve hüzünlü... sizi bir duvara çarpar, ardından o duvar boyunca sizi kaydırır ve sizi yeni bir galaksiye salar" olarak tanımlanmıştır.

Kişisel Hayat

Peretti, 2013 yılında komedyen ve yönetmen Jordan Peele ile tanışmış ve Kasım 2015'te nişanlanmıştır. 26 Nisan 2016'da sürpriz bir şekilde evlendiklerini duyurmuşlardır. Çiftin 2017 yılında doğan bir oğulları bulunmaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa