İsrail, Batı Şeria’da 8 Filistinliyi öldürdü

Terör örgütü İsrail güçleri, sadece Gazze’de değil, Batı Şeria'da da katliam yapıyor. Cenin kentinde İsrail güçleri 8 Filistinliyi öldürdü.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
13 Aralık 2023 20:00
GÜNCELLEME
13 Aralık 2023 20:04
İsrail, Batı Şeria’da 8 Filistinliyi öldürdü
MP
Mevlüt Peker Editör

İsrail ordusunun Batı Şeria'nın Cenin kentinde ve Cenin Mülteci Kampı'nda sürdürdüğü operasyonlar kapsamında, üç evin bombalandığı ve sekiz Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. İsrail güçlerinin, bölgeyi askeri araçlar ve buldozerlerle tamamen kuşattığı ve kentteki yüksek binaların çatılarına keskin nişancılar konuşlandırdığı belirtildi.

Görgü tanıkları, İsrail güçlerinin Filistinlilere ait üç evi bombaladığını ve saldırıda yedi Filistinlinin öldüğünü, yaralıların olduğunu ifade etti. Filistin Sağlık Bakanlığı ise, Cenin'de sekiz Filistinlinin İsrail güçleri tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Ayrıca, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da yaşanan saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısının 283'e yükseldiği kaydedildi.

İsrail'in ambulanslara müdahalesi

Filistin Kızılayı, Cenin Mülteci Kampı'ndaki durumun kötüleştiğini ve İsrail güçlerinin ambulansların yaralılara ulaşmasını engellediğini belirtti. Bölgeden çok sayıda tıbbi yardım çağrısının yapıldığı, ancak İsrail güçlerinin yaralılara ulaşımı engellediği ifade edildi. Aynı zamanda, İsrail güçlerinin baskın yaptığı evlerdeki insanların dışarı çıkmasına izin vermediği ve temel ihtiyaç malzemelerine ulaşamadıkları bildirildi.

Görgü tanıkları, bölgede patlama ve çatışma seslerinin duyulduğunu, İsrail'e ait dozerlerin altyapıya zarar verdiğini ve sivillerin mülklerine hasar verdiğini aktardı. Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail güçlerinin Cenin kentinde ve mülteci kampında yüzlerce kişiyi gözaltına aldığını kaydetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa