Hibernian FC nerenin takımı?

Yeşil-Beyaz renkleri ile Scottish Premiership liginde performanslar sergileyen Hibernian FC nerenin takımı?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
14 Aralık 2023 13:10
GÜNCELLEME
14 Aralık 2023 13:37
Hibernian FC nerenin takımı?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Hibernian Futbol Kulübü, yaygın olarak Hibs olarak bilinen, İskoçya'nın Edinburgh şehrinin Leith bölgesinde merkezi bulunan bir profesyonel futbol kulübüdür. Kulüp, Scottish Premiership'te mücadele etmekte olup, İskoç Profesyonel Futbol Ligi'nin  en üst seviyesinde yer almaktadır. Kulüp, Edinburgh'ün İrlanda topluluğunun üyeleri tarafından 1875 yılında kurulmuş olup, adı Latince'de "İrlanda" anlamına gelen kelimeden türetilmiştir. Günümüzde, Hibernian'ın adındaki İrlanda mirası, renkler ve armada hala yansıtılsa da, kulübe olan destek daha çok coğrafi konumdan kaynaklanmaktadır.

Maçlarını 1893 yılından beri kullanılan Easter Road'da oynayan kulüp, 1893 yılında Scottish Football League'e katıldığı zamandan beri bu stadyumu kullanmaktadır. Kulübün adı genellikle Hibs olarak kısaltılmakta, takım aynı zamanda The Hibees  olarak da bilinmekte ve taraftarlar Hibbies olarak anılmaktadır. Başka bir takma adları ise The Cabbage'dir, ki bu da Hibs için kısaltılmış tekerleme kökenlidir.

Hibernian, Scottish league şampiyonluğunu en son 1952 yılında olmak üzere toplamda dört kez kazanmıştır. Bu dört şampiyonluktan üçü, kulüp tarihinde ünlü bir hücum hattı olan The Famous Five'ın hizmette olduğu 1948-1952 yılları arasında kazanılmıştır. Kulüp, Scottish Cup'ı 1887, 1902 ve 2016 yıllarında olmak üzere üç kez kazanmış olup, en sonuncusu uzun bir susuzluğa son vermiştir. Hibs aynı zamanda Scottish League Cup'ı da 1972, 1991 ve 2007 yıllarında üç kez kazanmıştır. Hibernian, 1955-56 sezonunda ilk Avrupa Kupası'nda yarı finale çıkarak, Avrupa'da mücadele eden ilk Britanya takımı olmuştur.

Oyuncuları ve teknik direktörü

Oyuncular

  1. Ofir Marciano
  2. David Gray
  3. Steven Whittaker
  4. Paul Hanlon
  5. Josh Vela
  6. Daryl Horgan
  7. Vykintas Slivka
  8. Christian Doidge
  9. Martin Boyle
  10. Joe Newell
  11. Stevie Mallan

Teknik direktör

  • Jack Ross
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa