KAA Gent nerenin takımı?

Mavi-Beyaz renkleri ile Pro League liginde performanslar sergileyen KAA Gent nerenin takımı?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
15 Aralık 2023 09:55
GÜNCELLEME
15 Aralık 2023 10:17
KAA Gent nerenin takımı?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Belçika'nın Gent şehrinde faaliyet gösteren KAA Gent, atletizm ve hokey branşlarını bünyesinde bulunduran köklü bir spor kulübüdür. Kulüp, 1864 yılında hokey ve atletizm şubelerinin kurulmasıyla tarihinde derin izler bırakarak, Belçika'nın en köklü spor kulüplerinden biri olma özelliğini taşımaktadır. Başlangıçta "La Gantoise" olarak adlandırılan kulüp, 1971 yılında Felemenkçe adını alarak günümüzdeki KAA Gent olarak bilinmektedir.

KAA Gent, Belçika Kraliyet Futbol Federasyonu'nun kurucu takımlarından biridir ve 1989-90 sezonundan bu yana Pro League'de mücadele etmektedir. Kulüp, 2014-2015 sezonunda elde ettiği şampiyonlukla tarihindeki ilk zaferini elde etmiş ve bir sonraki sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükselen ilk Belçika takımı olma başarısını göstermiştir. Club Brugge ile birlikte, 2022-23 sezonunda Belçika'yı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden takımlar arasında yer almıştır.

KAA Gent'in lakabı "De Buffalo's" yani "Bufalolar"dır ve bu isim, 1900'lerin başında şehri ziyaret eden Wild West Sirki'nin efsanevi figürü Buffalo Bill'e atıfta bulunmaktadır.

Oyuncuları ve teknik direktörü

Oyuncular

  1. Sinan Bolat
  2. Joseph Okumu
  3. Christopher Operi
  4. Michael Ngadeu-Ngadjui
  5. Elisha Owusu
  6. Ilombe Mboyo
  7. Vadis Odjidja-Ofoe 
  8. Roman Bezus 
  9. Giorgi Chakvetadze 
  10. Darko Lemajić 
  11. Alexandre De Bruyn

Teknik direktör

  • Hein Vanhaezebrouck
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa