Royale Union Saint-Gilloise nerenin takımı?

​Fenerbahçe'nin Konferans Ligi rakibi olan Sarı-Lacivert renkleri ile Pro League liginde performanslar sergileyen Royale Union Saint-Gilloise nerenin takımı? Oyuncuların kimler?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
23 Şubat 2024 15:33
GÜNCELLEME
23 Şubat 2024 16:30
Royale Union Saint-Gilloise nerenin takımı?
BY
Barış Yılmaz Muhabir


Belçika'nın köklü futbol takımlarından Royale Union Saint Gilloise ya da kısaca R. Union SG, 1904 ile 1935 yılları arasında 11 kez Belçika Ligi şampiyonluğunu kazanarak büyük bir başarı elde etmiştir. 48 yıl süren hasretin ardından, 2020-21 sezonunda Pro League'e geri dönen kulüp, normal sezonu lider tamamlamasına rağmen play-off grubunda Club Brugge'a yenilerek sezonu ikinci sırada tamamlamıştır. Bu başarı, 2022-23 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynamaya hak kazanmalarını sağlamıştır.

Avrupa kupalarındaki performanslarına odaklandığımızda, 2022-23 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Rangers FC ile eşleşen R. Union SG, ilk maçı 3-0 kaybetse de rövanşı 2-0 kazanarak Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmiştir. Grup aşamasında Union Berlin, Malmö FF ve SC Braga ile mücadele eden Belçika ekibi, grubu lider tamamlayarak doğrudan son 16 turuna yükselmiştir. Ancak çeyrek finalde Bayer Leverkusen'e 1-1 ve 4-1'lik skorlarla elenerek Avrupa Kupaları'na veda etmiştir.

2023-24 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turunda Lugano'yu eleyerek gruplara katılan R. Union SG, Liverpool, Toulouse ve LASK Linz ile eşleşmiştir. Bu önemli mücadelelerle dolu sezon, Belçika futbolunu uluslararası alanda temsil etme başarısını sürdürmek adına heyecan verici bir dönemi beraberinde getirmektedir.

Bu sezon ki başarıları

Sarı-lacivertlilerin rakibi Union Saint-Gilloise bu sezon gösterdiği başarılı performansla dikkatleri çekmeyi başardı. Belçika ekibi, bu sezon Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi play-off turundan başladı.

Union Saint-Gilloise bu turda Lugano'yu 2-0 ve 1-0'lık skorlarla mağlup etti ve Avrupa Ligi gruplarına kaldı. Union Saint-Gilloise, UEFA Avrupa Ligi'nde; Toulouse, Liverpool ve LASK Linz ile E Grubu'nda yer aldı.

Bu grupta 6 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 8 puan toplayan Alexander Blessin'in ekibi, grubu 3. sırada tamamladı ve yoluna UEFA Konferans Ligi'nde devam etme hakkı kazandı.

Oyuncular ve teknik direktör

Oyuncular

  1. Heinz Lindner 
  2. Mathias Rasmussen 
  3. Kevin Mac Allister 
  4. Elton Kabangu 
  5. Jean Thierry Lazare
  6. Dennis Eckert
  7. Loïc Lapoussin
  8. Henok Teklab
  9. Kevin Rodríguez
  10. Joachim Imbrechts
  11. Christian Burgess

Teknik direktör

  • Alexander Blessin


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa