Mustafa Bozbey kimdir?

Eski Nilüfer Belediye Başkanı ve mühendis ve siyasetçi olan Mustafa Bozbey kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
15 Aralık 2023 12:36
GÜNCELLEME
15 Aralık 2023 12:42
Mustafa Bozbey kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Türk mühendis ve siyasetçi Mustafa Bozbey, 15 Ocak 1962 tarihinde doğdu. Eski Nilüfer Belediye Başkanı olarak bilinen Bozbey, aynı zamanda Side adında bir kız çocuğunun babasıdır. İlkokulu Özlüce İlkokulu'nda, orta ve lise eğitimini ise Bursa Cumhuriyet Lisesi'nde tamamladı. Yükseköğrenimini 1980 yılında Anadolu Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde başarıyla tamamlayarak "İnşaat Yüksek Mühendisi" unvanını aldı.

Bozbey, meslek hayatına 1986 yılında projecilikle başladı ve daha sonra taahhüt işleriyle ilgili çalışmalara yönelerek inşaat sektöründe adını duyurdu. 1989 yılında Bozbey İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ni kurdu ve Nilüfer ile Mudanya'da birçok toplu konut projesine imza attı. 1999 yılında DSP'nin Nilüfer Belediye Başkan adayı olarak katıldığı seçimleri kazanarak Nilüfer'in üçüncü belediye başkanı oldu.

Siyasi kariyerine başarıyla devam eden Bozbey, 2004 seçimlerinde CHP'den Nilüfer Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve Bursa'nın siyasi tarihinde merkez ilçelerde iki dönem üst üste seçim kazanan ilk ve tek belediye başkanı oldu. Bu unvanını 2009 ve 2014 seçimlerinde de sürdüren Bozbey, 2019 yerel seçimlerinde CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu, ancak geçerli oyların %47,03'ünü alarak ikinci sırada kaldı.

Mustafa Bozbey, 2014 yılında Seden Bozbey ile evlenmiş ve Side adında bir kız çocuğu vardır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa