Mevlüt Erdinç kimdir?

Santrafor mevkiinde oynamış Türk eski millî futbolcu olan Mevlüt Erdinç kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
15 Aralık 2023 12:47
GÜNCELLEME
15 Aralık 2023 12:55
Mevlüt Erdinç kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Mevlüt Erdinç, 25 Şubat 1987 tarihinde Saint-Claude'da dünyaya geldi. Santrafor mevkisinde oynayan ve "Bizon" lakabıyla tanınan Erdinç, kariyerine Sochaux'da başlayarak adını duyurdu. Ardından Paris Saint-Germain'e transfer olan futbolcu, Paris'teki başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çekti.

30 Ağustos 2022 tarihinde sosyal medya hesapları üzerinden futbolu bıraktığını duyuran Mevlüt Erdinç, yaptığı açıklamada "Beni ben yapan futbol kariyerimi bugün itibari ile noktalamış bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

İlk yıllarını Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinden Fransa'ya göç eden bir ailenin en küçük çocuğu olarak geçiren Mevlüt, futbola FC Serglod köy takımında başladı. Sochaux'da profesyonel futbol hayatına adım atan Mevlüt, gösterdiği performansla Türkiye Millî Futbol Takımı'nın dikkatini çekti.

Paris Saint-Germain, Rennes, Saint-Étienne ve Hannover 96 gibi önemli kulüplerde forma giyen Mevlüt Erdinç, Türkiye Millî Futbol Takımı ile de birçok başarıya imza attı. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ve 2010 FIFA Dünya Kupası elemelerinde önemli rol oynayan futbolcu, millî formayla attığı gollerle adını tarihe yazdırdı.

Mevlüt Erdinç'in futbolu bırakma kararı, Türk futbolseverlerini üzse de, onun kariyeri boyunca elde ettiği başarılar ve unutulmaz anılar futbolseverlerin hafızasında yaşamaya devam edecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa